Pamela Anderson: Η ζωή της σούπερσταρ του Baywatch έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix

Petite Perle 300×250

Η ίδια δηλώνει ότι είναι 12 μήνες «καθαρή» από άνδρες, ενώ το ντοκιμαντέρ «Pamela, a Love Story» θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 31 Ιανουαρίου.

Η Πάμελα Άντερσον επέστρεφε στον Καναδά από τη Μασσαλία της νότιας Γαλλίας, λίγο πριν ο κορωνοϊός κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Όχι, σε ένα οποιοδήποτε μέρος του Καναδά, αλλά στο Ladysmith, στο λευκό σπίτι με τις πλάκες όπου μεγάλωσε. «Τόπος του εγκλήματος», το αποκαλεί.

Στη Γαλλία ζούσε με τον ποδοσφαιριστή Adil Rami για ένα χρόνο, αλλά της «ράγισε» την καρδιά. Δεν ήταν απλώς εκρηκτικά ζηλιάρης, όπως έμαθε, αλλά εξακολουθούσε να έχει σχέση με μια γυναίκα με την οποία είχε παιδιά. Ήθελε να βγει με κάποιον «φυσιολογικό», όπως σκεφτόταν, με τα φαντάσματα των πρώην συζύγων ροκ σταρ, Tommy Lee και Kid Rock, να την «κυνηγούν».

Οι ανακαινίσεις είχαν αρχίσει στο νέο παλιακό της σπίτι και το μάτι της Άντερσον έπεσε σε έναν από τους εργολάβους. Φυσιολογικό. Ένα χρόνο αργότερα και 25 κιλά βαρύτερη από τις νυχτερινές τους συνεδρίες με μπύρες, καθόταν στον καναπέ θέλοντας ο πέμπτος σύζυγός της να πει κάτι ενδιαφέρον. «Αχ…», αναστενάζει τώρα. «Το κανονικό ήταν το χειρότερο».

Έτσι, με άλλο ένα διαζύγιο στο ενεργητικό της, η Άντερσον ορκίστηκε, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian, να δει τη ζωή της υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, για την ακρίβεια να τα αλλάξει όλα. Μπήκε σε ντουλάπια και σοφίτες, αδειάζοντας τις από αναμνήσεις, ημερολόγια, επιστολές, υλικό από ειδήσεις και εκπομπές, βιντεοκασέτες από το σπίτι και προσπάθησε να χαρτογραφήσει τη ζωή της.

Τι απέγινε αυτό το αγοροκόριτσο που ήταν κάποτε, με τις φακίδες και τα γκριζο-μπλε μάτια; Γιατί η ζωή της φαινόταν να κινείται σε τρελές στροφές γύρω από τοξικές σχέσεις; Ούτε καν η ίδια δεν μπορούσε να καταλάβει την τυχαία πορεία της καριέρας της.

Λίγοι θα θυμούνται ότι η Άντερσον έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσω του περιοδικού «Playboy» και της τηλεοπτικής σαπουνόπερας «Baywatch» (1992-97) ή ότι το κλεμμένο ιδιωτικό υλικό της ίδιας και του συζύγου της Τόμι Λι, που έκαναν σεξ, έγινε viral στον νεοσύστατο παγκόσμιο ιστό, αποκομίζοντας 77 εκατ. δολάρια σε 12 μήνες!

Η Άντερσον δεν επωφελήθηκε ποτέ και δεν πήρε ούτε ένα σεντ. Αντιθέτως, η καριέρα της έπεσε κατακόρυφα και ο γάμος της ναυάγησε. Κατά καιρούς σκεφτόταν: «Γιατί με μισούν τόσο πολύ; Γιατί με μισούν αυτοί οι ενήλικοι άνδρες;».

Ωστόσο, υπήρχαν και πολλοί κακοί «φίλοι». «Μετά την κασέτα, δεν ήταν ότι προσέλκυα άντρες που είχαν τις καλύτερες προθέσεις», αναφέρει η ίδια. Το 2006, παντρεύτηκε και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Kid Rock. Το 2007, παντρεύτηκε και εγκατέλειψε τον παίκτη πόκερ Rick Salomon: «Κατέληξε να είναι μεγάλος τοξικομανής. Βρήκαμε μια πίπα κρακ στο χριστουγεννιάτικο δέντρο». (Ο ίδιος εξακολουθεί να το αρνείται αυτό, υποστηρίζοντας ότι ήταν κάποιου άλλου.) Παντρεύτηκε ξανά τον Salomon το 2014 και χώρισε ξανά το 2015. Λέει ότι θα παντρευόταν τον φίλο της, τον ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ, αν αυτό τον έβγαζε από τη φυλακή. Στις αρχές του 2020 παντρεύτηκε έναν παλιό μνηστήρα, τον Jon Peters, αλλά αργότερα αρνήθηκε ότι η ένωση ήταν νόμιμη. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους παντρεύτηκε τον «κανονικό» Dan Hayhurst, αλλά τον εγκατέλειψε αμέσως μετά.

Εγκατέλειψε εντελώς τον εαυτό της, σκέφτεται τώρα. «Είναι μια μορφή αυτοκτονίας». Αν δεν υπήρχαν οι γιοι της Brandon και Dylan Lee, λέει, δεν θα ήταν εδώ. «Τα τελευταία 20 χρόνια εξαφανίστηκα. Εξαφανίστηκα ακόμα και για τον εαυτό μου. Έπινα, δοκίμαζα ναρκωτικά. Δεν ήμουν δηλαδή εγώ. Απλά ξέφυγα από τα όρια». Αλλά και στη δουλειά της ήταν δύσκολη. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2022, έθεσε στον εαυτό της έναν στόχο: «Να μην συναντήσω κανέναν άντρα. Απλά, να συγκεντρωθώ … να είμαι ερωτευμένη με τον εαυτό μου».

Σήμερα, είναι 12 μήνες… «καθαρή» από τους άνδρες. Εκτός του ότι ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ ως Ρόξι στο Σικάγο τον περασμένο Απρίλιο, έχει γράψει τα απομνημονεύματά της, «Love, Pamela», και ενθαρρυμένη από τους γιους της έχει γυρίσει ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, «Pamela, a Love Story».

Στο Βανκούβερ, η Άντερσον δούλευε σε ένα σολάριουμ και ζούσε με έναν φωτογράφο. Έφτασε στο Λος Άντζελες, η πρώτη της φορά σε αεροπλάνο, και στην έπαυλη του Playboy, όπου τη μεταμόρφωσαν σε ξανθιά Barbie.

Για την εποχή εκείνη γενικά, λέει: «Ήμουν αρκετά αφελής». Κάποιος της πρόσφερε 10.000 δολάρια μόνο και μόνο για να κάνει τζακούζι μαζί της. «Αυτό ακούγεται περισσότερο από τζακούζι», είπε εκείνη και αρνήθηκε. Κάποιος άλλος της έδινε χιλιάδες δολάρια την ημέρα, για να κάθεται δίπλα του σε μια πισίνα σε ένα απομακρυσμένο νησί. Διάσημοι άνδρες παρακαλούσαν να τη συναντήσουν, όχι λιγότερο από τον Φιντέλ Κάστρο. Έχασε ένα τηλεφώνημα από τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ, τον οποίο ήταν «πολύ ντροπαλή» για να ξανακαλέσει. Ο ηθοποιός Sylvester Stallone της πρόσφερε ένα διαμέρισμα και μια Porsche για να γίνει το Νο 1 κορίτσι του. «Και εγώ είπα: "Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και Νο 2;"».

Ο Γκραμπόφσκι περιέγραψε την Άντερσον ως «το DNA του Playboy». Το «Baywatch» της ζήτησε να περάσει από οντισιόν 12 φορές, επιμένοντας ακόμα και όταν δεν εμφανιζόταν.

Τώρα γελάει με τις πρώτες της σημειώσεις από τον σκηνοθέτη: «Προσποιήσου ότι είναι αληθινό!». Αλλά μόλις μπήκε στο κόκκινο μαγιό και έπαιζε την CJ, δεν υπήρχε επιστροφή… Το «Baywatch» έγινε η τηλεοπτική σειρά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον κόσμο, με εβδομαδιαία τηλεθέαση 1,1 δισ. θεατών σε 142 χώρες!

Γράφοντας τα απομνημονεύματά της, η Άντερσον συνειδητοποίησε τις έντονες ομοιότητες με τον γάμο των δικών της γονέων. Ξέρει ότι είναι ρομαντική, ότι σκέφτεται μαγικά, ότι αγαπάει τον ιπποτισμό και τα παραμύθια. Επίσης, αγαπάει τη μουσική και την τέχνη, τον Nick Cave και τη Frida Kahlo.

Οι γιοι της ήθελαν να κάνει το ντοκιμαντέρ επειδή είχαν βαρεθεί να την κακολογούν, να μην καταλαβαίνουν ποια ήταν στην πραγματικότητα, να πρέπει να την υπερασπίζονται, από τότε που πάλευαν για την τιμή της στην παιδική χαρά. «Δεν τους άξιζε όλο αυτό το δράμα», παραδέχεται σήμερα. «Αλλά, παρά το γονιδιακό τους υλικό, είναι τέλειοι κύριοι. Κοιτάζοντάς τους σήμερα, με πιάνει μια μικρή ανατριχίλα γιατί είναι τόσο καλοί άνθρωποι».

Η διαδικασία της αναδρομής στη ζωή της την έκανε να σκεφτεί. «Θεέ μου. Πώς τα πέρασα όλα αυτά; Πώς έκανα αυτές τις επιλογές; Αλλά έχω, επίσης, ενσυναίσθηση για τον εαυτό μου. Βλέπω ότι απλώς δεν είχα τα εργαλεία», λέει.

Από εδώ και στο εξής, πρέπει να βρει μόνη της τον δρόμο της, ώστε να μην κάνει ξανά τα ίδια λάθη. Πούλησε το σπίτι της στο Μαλιμπού και αποσύρθηκε στον Καναδά, εντελώς μόνη της. «Η ικανότητα να είσαι μόνος, είναι η ικανότητα να αγαπάς. Τώρα με το ντοκιμαντέρ και το βιβλίο, ο κόσμος θα δει ολόκληρο τον χαρακτήρα. Και τότε -ίσως- θα μπορέσω να ξαναγίνω άνθρωπος».

Το ντοκιμαντέρ «Pamela, a Love Story» θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ