Καλέσα: Έντονη δυσοσμία στην περιοχή Τζορμπατζανάς -Τι συμβαίνει με το ποτάμι;

Petite Perle 300×250

Έντονη δυσοσμία  παρατηρείται αρκετό διάστημα τώρα σε περιοχή των Καλεσών από  όπου περνάει ο Γαζανός ποταμός.

Πρόκειται για την περιοχή «Τζορμπατζανάς» που βρίσκεται στον δρόμο προς Κρουσώνα.

Εκεί βρίσκονται και οι γεωτρήσεις των Καλεσών για το νερό που χρησιμοποιείται για πότισμα ενώ μερικά μέτρα πιο κάτω εκεί που είναι το αμαξαστόσια βρίσκεται κι ο βιολογικός των Καλεσών.

Οι κάτοικοι που επικοινωνήσαν με τη «Φωνή του Μαλεβιζίου» διαμαρτύρονται για μια αφόρητη κατάσταση  τόσο που δεν τους επιτρέπει ούτε να είναι στα χωράφια τους ακόμα και στις αυλές των σπιτιών τους αρκετά μέτρα μακριά ειδικά όταν φυσάει δυτικός άνεμος.   

Η «Φωνή του Μαλεβιζίου» επισκέφθηκε το σημείο με την μυρωδιά βόθρου να είναι όντως αφόρητη και διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά στο νερό του ποταμού είναι  λευκό πολλές φορές σαν να έχει πέσει ασβέστης, όπως σημείωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Οι ίδιοι που έχουν τα μετόχια τους εκεί πάρα πολλά χρόνια, και καλλιεργούν τη γη τους, ανέφεραν ότι πρώτη φορά έρχονται αντιμέτωποι  με μια τέτοια κατάσταση.

Το μαρτύριο τους ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Και νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι κατά διαστήματα υπήρχε έντονη δυσοσμία όμως δεν  έδωσαν ιδιαίτερη βάση καθώς θεώρησαν ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός.

Το τελευταίο τετράμηνο αυτή η κατάσταση είναι επαναλαμβανόμενη.

Το ρέμα  που περνάει από εκεί και συναντά τον Γαζανό ποταμό, ξεκινάει από την περιοχή του Κρουσώνα, όπως είπαν οι κάτοικοι με τη δυσοσμία να εμφανίζεται από τη θέση « Καντρή Καμάρα» και κάτω.  

Οι ίδιοι ανησυχούν και για το νερό της άρδευσης, καθώς εκτός από τη μυρωδιά είναι και αυτό το άσπρο υλικό που βλέπουν μέσα στον ποταμό.

Οι ίδιοι δεν γνωρίζουν αν αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες επηρεάζει και το νερό της άρδευσης.

Μάλιστα είπαν ότι μερικές φορές παρατηρούν ότι το νερό στην αρχή που τρέχει από τις βρύσες  είναι κίτρινου χρώματος.

Οι κάτοικοι μέσω της «Φωνής του Μαλεβιζίου» κοινοποιούν το πρόβλημα κάνοντας έκκληση στις  αρμόδιες αρχές για να επισκεφθούν το σημείο να ληφθούν δείγματα από το ποτάμι για να  γίνει ποιοτικός έλεγχος για να δουν αν υπάρχει πηγή μόλυνσης  που ρυπαίνει τον ποταμό και τι είναι αυτό που προκαλεί τόσο έντονη δυσοσμία.

Το σημείο πρόσβασης στην περιοχή είναι στον δρόμο προς Κρουσώνα, μετά τις αποθήκες του «Χαλκιαδάκη» στον αγροτικό δρόμο  « Πέτρου Βουμβουλάκη» εκεί που είναι μια  βιοτεχνία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ