Την στήριξη των υποστελεχωμένων πολεοδομικών υπηρεσιών της Κρήτης ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Petite Perle 300×250

Στη Βουλή το ζήτημα με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών

Την αναγκαιότητα στήριξης των υποστελεχωμένων πολεοδομικών υπηρεσιών της Κρήτης, αναδεικνύει με την κατάθεση Ερώτησης προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 14 ακόμη Βουλευτών.

«Παρά το ότι ακόμη και το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας αποδέχεται την ανάγκη συγκράτησης της άναρχης αστικής εξάπλωσης των πόλεων και οικισμών, οι πολεοδομικές υπηρεσίες της Κρήτης παραμένουν υποστελεχωμένες, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στο σημαντικό έργο που τους έχει ανατεθεί και να διαχειριστούν τον αυξημένο φόρτο εργασιών τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτό έχει ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, την ταλαιπωρία των πολιτών, την εξάντληση των εργαζομένων, αλλά και το να καταλαμβάνει η χώρα μας την 86η θέση στο δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας ως προς την χορήγηση οικοδομικών αδειών το 2021 και να υπολείπεται κατά 18 θέσεις από το μέσο όρο της Ε.Ε. Η λήψη μέτρων για να στελεχωθούν επαρκώς οι πολεοδομικές υπηρεσίες της Κρήτης, είναι αυτονόητη. Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει σε πληθώρα τομέων, ακόμη και το αυτονόητο παραμένει εκτός των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, σύμφωνα με έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε καμία από τις εννέα πολεοδομίες της Κρήτης δεν έχει διασφαλισθεί η στοιχειώδης επάρκεια σε ότι αφορά στην κάλυψη βασικών επιστημονικών ειδικοτήτων για να μπορεί να αντιμετωπιστεί η πληθώρα των αδειών που καλείται να διαχειριστεί. Αξιοσημείωτη είναι η έλλειψη της νευραλγικής ειδικότητας χωροτάκτη πολεοδόμου, αλλά και η έλλειψη σε αρχιτέκτονες μηχανικούς, τοπογράφους, μηχανολόγους μηχανικούς και πολιτικούς μηχανικούς.

Γι' αυτό και ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απαντήσεις από τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το εάν σκοπεύουν να μεριμνήσουν για την επαρκή στελέχωση σε προσωπικό των πολεοδομιών της Κρήτης, εάν ναι, ποιες επιστημονικές ειδικότητες θα αφορά, όπως επίσης και για το εάν επιτεύχθηκε ο στόχος βελτίωσης της βαθμολογίας της χώρας στο δείκτη Doing Business ως προς την χορήγηση οικοδομικών αδειών τουλάχιστον κατά 10 μονάδες έως το τέλος του 2021.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ