Μητσοτάκης από το Καστέλι: Η Κρήτη αποκτά ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο

Petite Perle 300×250

Στα έργα για την κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών λέγοντας πως τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα.

«Η Κρήτη επιτέλους αποκτά ένα αεροδρόμιο αντάξιο της αναπτυξιακής της δυναμικής. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι είχα βρεθεί εδώ τον Φεβρουάριο του 2020 τότε είχαμε θεμελιώσει την κατασκευή του αεροδρομίου. Η πρόοδος είναι εντυπωσιακή. Μιλάμε για το μεγαλύτερο εργοτάξιο στην πατρίδα μας, ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια που κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Ένα αεροδρόμιο που θα είναι μεγαλύτερο απ' αυτό που είχε προβλεφθεί. Πλέον η Κρήτη θα έχει ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο για το επόμενο αιώνα καθώς δεν γίνεται να μιλάμε για την ανάπτυξη του νησιού χωρίς σύγχρονο αεροδρόμιο και αυτοκινητόδρομο», τόνισε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» τονίζοντας ότι δεν θα ήθελε να μεσολαβήσουν πάλι 18 χρόνια, όπως έγινε με το Ελληνικό.

Αρναουτάκης: «Πρέπει να δούμε τους σεισμόπληκτους»

Με αφορμή την πορεία εργασιών του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μίλησε για την ανάγκης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής που έχει πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό της 24ης Σεπτεμβρίου του 2021.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την πρόοδο των εργασιών στο αεροδρόμιο Καστελίου. Ωστόσο κύριε πρωθυπουργέ αυτό που χρειάζεται, με τη λειτουργία του αεροδρομίου, είναι να δούμε όλη την ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος γιατί με τους σεισμούς υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει να δούμε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για να μπορούμε να κάνουμε τις υποδομές και τις δημόσιες και τις κοινωνικές. Θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξή σας για να γίνει αυτό το εμβληματικό έργο», τόνισε σχετικά ο κ. Αρναουτάκης.

111111111111111111111111

Η απάντηση Μητσοτάκη

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επεσήμανε ότι συγκριτικά με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις υπήρξε ιδιαίτερη προσοχή και ταχύτητα στους σεισμόπληκτους.

«Γνωρίζεται με πόση προσοχή και ταχύτητα, συγκριτικά με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, έχουμε σκύψει στους σεισμόπληκτους. Βλέπουμε τα τοπικά ζητήματα σε συνεννόηση με τον δήμαρχο αλλά όπως είπα δεν γίνεται να φτιάχνουμε ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο και να μην μπορούμε να φτιάξουμε ένα δημαρχείο. Θα δρομολογηθούνε αυτά με την ταχύτητα που πρέπει», ανέφερε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

77777777

« Ξεκινάει το πρώτο μεγάλο εργοτάξιο για το νέο ΒΟΑΚ»

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησε η διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Πρώτος σταθμός του κ. Μητσοτάκη ήταν τα έργα που πραγματοποιούνται στον ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολης – Αγίου Νικολάου όπου έχει στηθεί το εργοτάξιο.

 «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την Κρήτη γιατί ξεκινάει το πρώτο μεγάλο εργοτάξιο για το νέο ΒΟΑΚ. Ένα έργο εμβληματικό, ένα έργο πνοής, ένα έργο που για μένα έχει μία ξεχωριστή σημασία για τον τόπο μου. Ένα έργο που πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε. Ουσιαστικά παραλάβαμε ένα έργο κλινικά νεκρό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως αυτό το εργοτάξιο είναι η καλύτερη απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Αυτό το εργοτάξιο είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί η κυβέρνηση να δώσει σε αυτήν την τοξικότητα που επιχειρεί για μία ακόμα φορά να καλλιεργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν δεν μπορείς να πεις τίποτε για το πώς οραματίζεσαι το μέλλον τότε καταλήγεις να κάνεις το μόνο που ξέρεις, να πολώνεις και να επιχειρείς να ρίξεις τόνους λάσπη στους αντιπάλους σου. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο. Εμείς θα υλοποιούμε μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα και θα μιλάμε στον ελληνικό λαό για το σχέδιό μας».

llllllllllllll

Από την πλευρά του υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εξασφάλιση της χρηματοδότηδης του συγκεκριμένου έργου λέγοντας πως «Μετά από πολλές δεκαετίες βρισκόμαστε στο πρώτο εργοτάξιο στον ΒΟΑΚ. Με τις δικές σας προσπάθειες αυτό το έργο γίνεται πραγματικότητα. Στόχος είναι να είναι έτοιμο το έργο σε τρία χρόνια. Αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός δεν θα είχε αυτό το έργο εξασφαλίσει χρηματοδότηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ έγινε με λύρα και μαντινάδες ενώ τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ