Επελαύνει η κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 στην Αττική – Πού εντοπίζονται προβλήματα

Petite Perle 300×250

Ισχυρή είναι η χαλαζόπτωση ακόμα και το κέντρο της Αθήνας, ενώ μήνυμα από το 112 έλαβαν λίγο πριν τις 11:00 κάτοικοι πολλών περιοχών της Αττικής.

Αρκετά μεγάλα ποσοστά βροχόπτωσης αναμένονται και στην Αττική, γι αυτό κρίθηκε αναγκαία η αποστολή επείγουσας ειδοποίησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί επτά κλήσεις για άντληση υδάτων και μία για κοπή δέντρου.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά. Επίσης, διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Διακοπή της κυκλοφορίας σημειώνεται επίσης: Επί της νέας παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος και επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Περιφ. Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τον κόμβο Πλακεντίας έως τον κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις υπάρχουν επίσης στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τον κόμβο Πλακεντίας έως τον κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις και στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τον κόμβο Κηφισίας.

Για ισχυρό κύμα κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν αργά το απόγευμαΠροσοχή χρειάζεται στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου με τις ισχυρές καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους και στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα με τα χιόνια.

Την Παρασκευή τα πιο έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στις πιο ορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα οι βροχές θα αρχίσουν να εξασθενούν σημαντικά, αφήνοντας όμως αρκετό κρύο και παγετό στα ηπειρωτικά.

ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ