Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα για τον καιρό στην Κρητή τις επόμενες ημέρες

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Χειμωνιάτικο, επιτέλους, είναι σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται ένα νέο, πιο σφοδρό κύμα που θα φέρει και χιόνια σε ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, οι βροχές θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς η έντασή τους να προκαλεί ανησυχία, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 16-16 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα νότια.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου αναμένονται πιο ισχυρές βροχές μετά το μεσημέρι και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, που στα ορεινά δεν θα ξεπεράσουν τους 5 βαθμούς Κελσίου ενώ οι μέγιστες τους 13-14 βαθμούς Κελσίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου αναμένονται βροχές κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασίες θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με της Τρίτης.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου οι καιρικές συνθήκες θα είναι ηπιότερες, οι άνεμοι θα στραφούν αρχικά σε δυτικούς και στη συνένχεια σε νότιους ενώ από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα δεδομένα δείχνουν νέα πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς βοριάδες, και χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο. Ωστόσο πιο ασφαλής πρόγνωση θα μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες.

πηγή: www.ekriti.gr

Related Articles