Κρήτη: Εξιχνιάστηκε η στυγερή δολοφονία – Δύο άνδρες ξυλοκόπησαν και φίμωσαν τον 53χρονο

Petite Perle 300×250

Δύο άνδρες κρύβονται πίσω από την στυγερή δολοφονία στα Χανιά.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία οι δύο αλλοδαποί είναι εκείνοι που ξυλοκόπησαν, έδεσαν και φίμωσαν τον 53χρονο. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή οι δράστες έφραξαν τις αναπνευστικές οδούς του άτυχου άνδρα προκαλώντας του ασφυξία.

Οι δύο αλλοδαποί έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων υπόθεση ληστείας και ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού που διαπράχθηκε την 15.01.2023 στα Χανιά.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται δύο αλλοδαποί τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 15.01.2023 ανευρέθη νεκρός εντός της οικίας του στα Χανιά ημεδαπός ο οποίος έφερε σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο και ήταν φιμωμένος με μονωτική ταινία .

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση, οι αλλοδαποί αφού προέβησαν στις ανωτέρω πράξεις σε βάρος του ημεδαπού, αφαίρεσαν από την οικία του κινητό τηλέφωνο ,φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και άγνωστο χρηματικό ποσό και εν συνεχεία του προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο δια αποφράξεως των αεροφόρων οδών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και αναμένεται η έκδοση Εντάλματος Σύλληψης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε το βράδυ της Κυριακής 15 Iανουαρίου, όταν γείτονες του 53χρονου που έβλεπαν ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού του από το πρωί αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει.

Ο κ. Άρης Φουντουλάκης, γείτονας του 53χρονου , περιγράφοντας τη στιγμή που μπήκε στο σπίτι και κατάλαβε ότι κάτι κακό έχει συμβεί.

«Είδα δύο γείτονες έξω από την πόρτα του. Μου είπαν ότι ήταν ανοιχτή από τις 10 το πρωί. Έκανα δύο βήματα μέσα στο σπίτι, τον φώναξα, δεν μου απάντησε», ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης και σημείωσε πως αμέσως κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε την αστυνομία.

«Δεν τον είδα. Ήταν πεσμένος πίσω από το κρεβάτι. Όταν είδα ότι ήταν αναστατωμένο το σπίτι βγήκα αμέσως έξω», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης ο 53χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τοξικοεξαρτημένος, ήταν ήρεμος άνθρωπος και δεν είχε ποτέ δημιουργήσει προβλήματα στη γειτονιά, ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές που οι γείτονες έβλεπαν «περίεργα» άτομα να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι.

Ζούσε μόνος στο σπίτι μαζί με το σκυλί του. «Εγώ τον γνώριζα, είχε ένα σκυλάκι, ερχόμουν και του έφερνα κρέατα για να ταΐζει το σκυλί», δήλωσε ο ίδιος.

 «Δεν ενοχλούσε κανέναν. Είναι τραγικό να φύγει ένας άνθρωπος με τέτοιο τρόπο», σημείωσε η κα Μαρία, γειτόνισσα του 53χρονου που έβλεπε την πόρτα του ανοιχτή από το πρωί της Κυριακής.

«Η πόρτα ήταν ανοιχτή όλη μέρα. Δεν πήγε το μυαλό μου, είπα θα την έχει αφήσει για το σκυλάκι του. Κακιώνω στον εαυτό μου που δεν ενήργησα λίγο πιο νωρίς», δήλωσε συγκλονισμένη η γυναίκα.

creta24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ