Καιρός: Έρχεται «βαρύς» χειμώνας με τσουχτερό κρύο και χιόνια – Πώς θα κινηθούν τα δύο ψυχρά κύματα

Petite Perle 300×250

Έρχεται πολικό ψύχος σε δύο φάσεις σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέρχου Μαρουσάκη – Χιόνια θα πέσουν και σε χαμηλά υψόμετρα τις επόμενες ημέρες – Αναλυτικά η πρόγνωση για αύριο Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου

Την χώρα μας αναμένεται να επισκεφτούν μέσα στην εβδομάδα δύο ψυχρά κύματα, με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, καθημερινά και σταδιακά ο υδράργυρος θα υποχωρεί, με συνθήκες παγετού να κάνουν την εμφάνιση τους στα ηπειρωτικά, όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο.

Έρχονται τα δυο ψυχρά κύματα

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μαρουσάκη, δύο ψυχρά κύματα πρόκειται να «επισκεφτούν» τη χώρα μας μέσα στην εβδομάδα.

Το πρώτο ψυχρό κύμα περνάει σήμερα το βράδυ (31/1) και αύριο Τετάρτη (1/2) με χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες.

Το δεύτερο ψυχρό κύμα έρχεται προς το τέλος της εβδομάδας. Πρόκειται για μια οργανωμένη πολική αέρια μάζα η οποία κατεβαίνει και θα επιδεινώσει περισσότερο τον καιρό στη χώρα μας. Από την Κυριακή (5/2), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, και στη συνέχεια θα βλέπουμε χιόνια και σε πεδινές περιοχές και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Ο καιρός θα παραμείνει έτσι μέχρι τις 10-15 Φεβρουαρίου.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη στην Κρήτη

Αύριο Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου στην Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση από το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο

Πυκνές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Πυκνές νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Πυκνές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Ασθενής χιονόπτωση σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Έντονες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα

Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ