Χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης ο π. Τίτος

Petite Perle 300×250

Σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνα στον οποίο είναι αφιερωμένο το βόρειο κλίτος του Ενοριακού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αχλάδας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου μετά του Εφημερίου της Ενορίας π. Τίτου και άλλων Ιερέων που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε ο Μικρός Αγιασμός όπου αναγνώσθησαν οι ευχές του Αγίου Τρύφωνα προστάτου των γεωργών και αγροτών, ακολούθησε η Ευλόγηση των Άρτων και λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και των Ιερών λειψάνων του Αγίου πέριξ του προαυλίου του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ευγένιος, προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον εφημέριο π. Τίτο Καρυοφύλλα, επιβραβεύοντας την εξαετή εργασία του στην Ενορία του Τιμίου Προδρόμου Αχλάδας. Ο εφημέριος με την σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο για την πατρική αγάπη και εκτίμησή του, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους.

Την Ι. Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αχλάδας κ. Γεώργιος Πεδιώτης και πλήθος πιστών. Στην συνέχεια εκ μέρους της Ενορίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του εκκλησιαστικού Συμβουλίου δια ευχαριστηρίων επιστολών και αναμνηστικών, τίμησαν τους:
Τον κ. Ιωάννη Πασπαράκη του Εμμανουήλ, που προσέφερε τις υπηρεσίες του ως εκκλησιαστικός Επίτροπος για δεκαπέντε χρόνια στην Ενορία της Αχλάδας.

Τις κ.κ. Αικατερίνη Φυσέκα, Ελένη Κληρονόμου-Τσαγκαράκη, Αικατερίνη Κληρονόμου-Παντερή, Ελένη Παντερή – Κανελοπούλου, συνεργάτιδες και διακονήτριες του Ι. Ναού.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην Ενοριακή Αίθουσα, όπου παρουσιάστηκαν τα σχέδια της κατασκευής των Μνημείων, του Ηρώου Πεσόντων Αχλαδιανών Αγωνιστών και της προτομής του οπλαρχηγού Μαλεβιζίου – Μυλοποτάμου Ηγουμένου Νεοφύτου Πεδιώτου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του, συνεχάρη για την από κοινού προσπάθεια τιμής και μνήμης των Αγωνιστών, της Ενορίας και του Δήμου και ευχήθηκε για την ευόδωση του έργου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ