Πρόταση εκποίησης στην διαβούλευση για τα καταπατημένα ακίνητα

Petite Perle 300×250

Εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού,  αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, εμφανίζεται να κατέχονται  τμήματα δημοτικών εκτάσεων από ιδιώτες, αλλά και φορείς του Δημοσίου.  

Το μεγαλύτερο μέρος των καταπατητών κατέλαβε αυθαίρετα τα τμήματα αυτά προκειμένου να ανεγείρει σε αυτά κατοικίες ή να τα καλλιεργήσει.  Σε κάποιες περιπτώσεις οι κάτοχοι των εκτάσεων αυτών επικαλούνται τίτλους κυριότητας με πωλητή το ελληνικό δημόσιο, το οποίο, όμως, κατά το χρόνο σύνταξης των σχετικών πωλητηρίων δεν είχε την κυριότητα των εκτάσεων που εκποιήθηκαν. 

Προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια οι κρατικοί φορείς, να ενημερωθούν ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα που συνεπάγονται της αδυναμίας του Δήμου να εκποιήσει τμήματα των καταπατημένων εκτάσεών του, συντάχθηκε έκθεση η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  την 20ή Ιουνίου του 2022 με την με αρ. 144 απόφασή του.

Στα πλαίσια των διαδικασιών διαβούλευσης που λαμβάνουν χώρα την τρέχουσα περίοδο σχετικά με το σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για τα κατεχόμενα ακίνητα και άλλες διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου», σας αποστέλλουμε συνημμένα την με αρ. 144/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την σχετική έκθεση με θέμα «Έκθεση περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος σχετικά με δημοτικά ακίνητα και καταπατήσεις στην Κοινότητα Νέας Αλικαρνασσού Δήμου Ηρακλείου» με τα συνημμένα αυτής, προκειμένου να μεριμνήσετε ώστε δοθεί η δυνατότητα εκποίησης  όχι μόνο δημόσιων αλλά και δημοτικών κατεχόμενων εκτάσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που απαντώνται στην περιοχή μας. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ