Ανοιχτή εκδήλωση ΠΑΣΟΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- "Κλιματική Αλλαγή – Επιπτώσεις & Πολιτικές"

Petite Perle 300×250

Ανοιχτή εκδήλωση διοργάνωσε, χθες Τετάρτη 01/02/23,  η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Μαλεβιζίου με θέμα: "Κλιματική Αλλαγή – Επιπτώσεις & Πολιτικές" και ομιλητές τους κυρίους, Χάρη Δούκα, Γραμματέα Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Λευτέρη Μηλιό Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την αξιοποίηση ανανεώσιμων/εναλλακτικών μορφών ενέργειας, την βελτίωση των περιβαλλοντικών και ενεργειακών υποδομών και δικτύων, προκειμένου να συμμορφώνονται σε διεθνή πρωτόκολλα και διαδικασίες, καθώς και την στροφή των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία.

Τονίστηκε ότι, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δημιουργεί, ταυτόχρονα, και ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης και το πλαίσιο εφαρμογής πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης και διαγενεακής αλληλεγγύης.

Βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά τον Τομέα της Ενέργειας, είναι η θωράκιση της ενεργειακής μας ασφάλειας, η παροχή προσιτών και ποιοτικών ενεργειακών αγαθών στους πολίτες, στις επιχειρήσεις και στις διάφορες περιοχές της χώρας, αναδεικνύοντας το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μέσω των πλεονεκτημάτων που παρέχουν οι ενεργειακές οδεύσεις και πηγές, προωθώντας τον καταλυτικό ρόλο της ενέργειας στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και συμμετέχοντας στις διεθνείς προσπάθειες για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο Μακροχρόνιος Ενεργειακός Σχεδιασμός θα πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2030 και με στόχο, τη σταδιακή μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών ως το 2050.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και οι – μέχρι τώρα- Υποψήφιοι Βουλευτές του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι τοποθετήθηκαν, αλφαβητικά, επί του θέματος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ