Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην Αρχιεπισκοπή για τις μοναστηριακές εκτάσεις

Petite Perle 300×250

Μετά από την ειρηνική κινητοποίηση εκπρόσωποι των 29 οικογενειών επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους

Μια ειρηνική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης έξω από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης εκπρόσωποι των 29 οικογενειών κτηνοτρόφων από την περιοχή της Μεσαράς, οι οποίοι βρίσκονται σε διαμάχη με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οδηγητρίας για τα βοσκοτόπια.

Εδώ και πολλές δεκαετίας οι κτηνοτρόφοι ενοικιάζουν εκτάσεις της μοναστηριακής περιουσίας και όπως λένε πολλοί από αυτούς το συγκεκριμένο καθεστώς υπήρχε για περίπου έναν αιώνα. Όπως οι ίδιοι λένε, έχουν μείνει έκπληκτοι από την αντίδραση του Ηγουμένου, ο οποίος κάνει λόγο για καταπάτηση εκτάσεων της Μονής και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς όπως ισχυρίζεται οι κτηνοτρόφοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις επίμαχες εκτάσεις.

Αρχιεπισκοπή κινητοποίηση κτηνοτρόφων

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας οι διαμαρτυρόμενοι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ζητούν την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ώστε να μην μεταβληθεί το υφιστάμενο καθεστώς στην περιοχή, επιμένοντας ότι είναι ενοικιαστές και ότι καταπατητές, και ότι σε ετήσια βάση ανανεώνουν το συμφωνητικό. Μάλιστα, σημειώνουν ακόμη ότι απολύτως εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους έχει πυροδοτηθεί η διαμάχη αυτή.

Μεταξύ άλλων, οι κτηνοτρόφοι ισχυρίζονται ότι η έκταση είναι τόσο μεγάλη, άνω των 25.000 στρεμμάτων και "με καλή θέληση" όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, και οι οικογένειες των κτηνοτρόφων μπορούν να αξιοποιήσουν τα βοσκοτόπια όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους, και χώρος αρκετός υπάρχει για τις επενδύσεις που ισχυρίζεται ο Ηγούμενος ότι θέλει να προωθήσει.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ