«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»

Petite Perle 300×250

Σχόλιο για την απαίτηση ξενοδόχων για 10ωρη εργασία

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» Αυτή η λαϊκή ρήση επιβεβαιώνει απόλυτα την προκλητική στάση της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου που με περίσσιο θράσος βάζει ως αδιαπραγμάτευτο όρο την 10ωρη εργασία για την υπογραφή της νέας τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ και συνεχίζει:

Φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για την κερδοφορία των ξενοδόχων η υπερεντατικοποίηση, η 7ημέρη εργασία χωρίς ρεπό, οι μισθοί – ψίχουλα και η 18 διαφορετικές σχέσεις εργασίας στον κλάδο. Και όλα αυτά την ώρα που  η κερδοφορία των ξενοδόχων  για την σαιζόν του 2022 έκλεισε με 18 δις ευρώ, ξεπερνώντας τις εισπράξεις ακόμα και του 2019.

Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν δώσει αυτόν τον αέρα στους ξενοδόχους, με τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει, με πιο πρόσφατο το αντεργατικό έκτρωμα  του νόμου Χατζηδάκη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ και το 50 %  αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ που περιέχει διάταξη για 10ωρη απλήρωτη εργασία και διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι το τουριστικό θαύμα που στηρίζουν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με την οργάνωσή τους και τον αγώνα τους, να διεκδικήσουν ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια. Να επιβάλουν τα δικαιώματα τους. Το ΚΚΕ καθημερινά μέσα και έξω από την βουλή , καταθέτει όλες του τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μόνο με οργανωμένο λαό και με δυνατό ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο ελπιδοφόρες δρόμος της ανατροπής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ