Ράβδιζαν ξένες ελιές και έκαναν χρυσές δουλειές ύψους 27.500 ευρώ

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνελήφθησαν τρία άτομα – Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα» λέει η λαϊκή ρήση και κάπως έτσι εξελίχθηκε η υπόθεση με τα ραβδίσματα σε ξένες ελιές!

 Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αστερουσίων έπιασαν σχεδόν επ΄ αυτοφώρω τρία άτομα που είχαν πάει σε ξένο ελαιώνα. Στις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν  42 σακιά με ελαιόκαρπο.

 Υπολογίζεται ότι από  01.12.2022 έως και 02.03.2023 είχαν προβεί στην παράνομη συλλογή ελαιόκαρπου από 421 ελαιόδεντρα σε 6 τουλάχιστον ελαιώνες αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 27.500 ευρώ.

Η μέθοδος ήταν απλή. Εντοπίζονταν οι περιοχές που οι ιδιοκτήτες ήταν μακριά και δεν μπορούσαν να επιτηρούν την ιδιοκτησία τους και κανόνιζαν με θράσος να αναλάβουν δουλειά σε ξένο βιός.

Η δράση τους σταμάτησε με τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία:

Συνελήφθησαν, χθες (02.03.2023), σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων ημεδαπός και δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην ανωτέρω υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες  ότι άγνωστα άτομα προβαίνουν στη συλλογή ελαιόκαρπου  από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας ημεδαπής εν αγνοία της και αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο  όπου εντόπισαν  δύο αλλοδαπούς κατά το χρόνο που είχαν συλλέξει 4 τσουβάλια με ελαιόκαρπο και τον ημεδαπό κατά το χρόνο παραλαβής και φόρτωσης τους σε ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνα που έγινε σε ελαιουργείο της περιοχής και σε οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 σακιά με ελαιόκαρπο,  ελαιοραβδιστικό μηχάνημα και αγροτικά εργαλεία και εξοπλισμός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας , ο ημεδαπός εντόπιζε ελαιώνες των οποίων οι ιδιοκτήτες ήταν κάτοικοι άλλων περιοχών και δεν είχαν δυνατότητα επιτήρησης τους και ανέθετε στους αλλοδαπούς που είχε προσλάβει ως εργάτες, τη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Με αυτό τον τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από 01.12.2022 έως και 02.03.2023 είχαν προβεί στην παράνομη συλλογή ελαιόκαρπου από 421 ελαιόδεντρα σε 6 τουλάχιστον ελαιώνες αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 27.500 ευρώ.

Σακιά με ελαιόκαρπο αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους ενώ κατασχέθηκε και ΙΧΦ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

Related Articles