Κακοκαιρία: Η … άλλη μάχη για τη διάσωση των αδέσποτων

Petite Perle 300×250

Με τη βοήθεια εθελοντών, γίνονται προσπάθειες ώστε τα αδέσποτα να τύχουν της κατάλληλης φροντίδας, σε συνθήκες ψύχους

Μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με τον καιρό … κόντρα, συμβασιούχοι κι εθελοντές του δήμου Ηρακλείου προσπαθούν να περιθάλψουν τα συνολικά 100 αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο Κυνοκομείο της πόλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, χθες 23 κουτάβια έτυχαν ιδιαίτερης φροντίδας καθώς εθελοντές έφτιαξαν χειροποίητα μαξιλάρια και κουβέρτες και τα μετέφεραν στο Κυνοκομείο για να κρατήσουν τα σκυλάκια όσο πιο ζεστά γίνεται.

Σημειώνεται ότι, σε συνθήκες ψύχους, όπως προέκυψε με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», ένας μεγαλόσωμος σκύλος πεθαίνει, αν μείνει μόνος και αβοήθητος, μέσα σε μόλις 17 ώρες, ενώ μία γάτα θα ξεψυχήσει μέσα σε μόλις 6 ώρες, λόγω υποθερμίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στο Κυνοκομείο βρίσκεται και ένα ζωάκι χτυπημένο από τροχαίο ατύχημα, με σπασμένη λεκάνη, το οποίο είναι κατάκοιτο κι έχει αυξημένες ανάγκες προστασίας και περιποίησης.

Επιπλέον από το Κυνοκομείο παρακαλούνται οι πολίτες να ανοίξουν τις πυλωτές των πολυκατοικιών και να εναποθέσουν κάπου ένα μπολ με ξηρά τροφή ώστε να αδέσποτα να βρουν ένα μικρό καταφύγιο, μακριά από το κρύο και τις κακουχίες…

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ