Κρουσώνας: Πέτρα ήταν η αιτία της πλημμύρας!

Petite Perle 300×250

Στα «κάγκελα» για δυο εβδομάδες καταστηματάρχες

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Βρέθηκε τελικά ο «υπαίτιος» που είχε κάνει άνω κάτω γειτονιά  στον Κρουσώνα, κοντά στο  Γυμνάσιο, και ήταν η αιτία που πλημμύριζαν τρεις επιχειρήσεις η μια εξ ΄αυτών υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και οχλήσεις προς τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ΔΕΥΑΜ, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες αλλά και τη δημοσιοποίηση που πήρε το θέμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τελικά το περασμένο Σάββατο λύθηκε το μυστήριο.

Μια  πέτρα είχε εισχωρήσει στο δίκτυο της αποχέτευσης και ήταν η αιτία που  τεράστιοι όγκοι νερού ανάβλυζαν μέσα από τα δίκτυα που  έχουν στα καταστήματά τους.

Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν  έδειχναν το μέγεθος του προβλήματος αλλά και τη ζημιά που έχουν υποστεί τις τελευταίες δυο  εβδομάδες.

Όπως  είπαν στη Φωνή του Μαλεβιζίου αυτό το σκηνικό μέσα σε αυτό το λίγο διάστημα επαναλήφθηκε τέσσερις φορές με μια απλή βροχή κι όχι με ακραία φαινόμενα.  

Παρά το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν αμέσως για να ενημερώσουν δεν βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση από τις υπηρεσίες.

Ακόμα κι όταν πήγαν οι υπηρεσίες, η αλήθεια είναι ότι πήγαν τρεις φόρες, δεν  βρήκαν τίποτα από τους πρώτους  ελέγχους και η εικασία ήταν ότι πρόκειται για όμβρια ύδατα  που εισχωρούν στις αποχετεύσεις.   

Το πρόβλημα όμως  δεν λυνόταν κι όταν ο  κόμπος έφτασε στο «χτένι» και ξεχείλισε η αγανάκτηση των πολιτών που έβλεπαν νερά και ακαθαρσίες να πλημμυρίζουν ξανά και ξανά τα καταστήματα, και  μέσω της δημοσιότητας που δόθηκε, έγινε εκ νέου έλεγχος αυτή τη φορά με κάμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Τελικά εντοπίστηκε το πρόβλημα που ήταν η πέτρα. Το εύρημα δικαίωσε τους πολίτες που διαμαρτυρόντουσαν με αιτία τόσες ημέρες.

Οι ίδιοι μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου, τόνισαν ότι όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν από  την πρώτη στιγμή έδιναν περισσότερη σημασία όσοι κλήθηκαν να εξακριβώσουν τι συμβαίνει στην περιοχή.

 Μπορεί να μην είναι σύνηθες μεγάλες πέτρες να φράζουν τις αποχετεύσεις όμως  δεν είναι και σύνηθες τα καταστήματα να πλημμυρίζουν με ψιχάλες βροχής.

Στο ερώτημα για το πώς βρέθηκε η πέτρα μέσω στο δίκτυο της αποχέτευσης εικασίες μόνο μπορούν να γίνουν.

Μπορεί να εισχώρησε μέσα στο δίκτυο από κάποιο τεχνικό έργο. Λίγο πιο πάνω είχε γίνει και μια καθίζηση.

Οι κάτοικοι το βράδυ το Σαββάτου κοιμήθηκαν επιτέλους ήσυχοι.

 Δεν θέλουν ούτε να φαντάζονται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί τα επόμενα 24ωρα με τις καταρρακτώδεις βροχές που  σημειώθηκαν στην περιοχή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ