Ανέλαβε να μεγαλώσει το παιδί του αδερφού του και τώρα δικάζεται για την κακοποίησή του

Η μοίρα ήταν σκληρή για το κοριτσάκι από τις πρώτες ημέρες που άνοιξε τα μάτια του.

Για τις 28 Φεβρουαρίου διέκοψε στο  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεσης του 12χρονου κοριτσιού  από χωριό της Κρήτης,  το οποίο φέρεται, με βάση τα όσα εκμυστηρεύθηκε στη δασκάλα φυσικής αγωγής να ζούσε κακοποιητικές καταστάσεις  κοντά στον 59χρονο θείο του, ο οποίος είχε αναλάβει την επιμέλεια του.  
Η μοίρα ήταν σκληρή για το κοριτσάκι από τις πρώτες ημέρες που άνοιξε τα μάτια του. Ήταν νεογέννητο  όταν έχασε τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να το μεγαλώσει, τουλάχιστον με ασφάλεια. Ο θείος ανέλαβε την επιμέλεια,  ο οποίος το μεγάλωνε μαζί με τα δικά του παιδιά. Όταν εκείνος χώρισε, έμεινε μόνος με το κοριτσάκι, σε ένα μικρό παράπηγμα, στο εσωτερικό της επιχείρησης που διατηρούσε.
Το 2019, όπως έγινε γνωστό, είχαν φθάσει στην κοινωνική υπηρεσία κάποιες ανώνυμες καταγγελίες που ανέφεραν ότι το παιδί διαβιούσε σε ακατάλληλες συνθήκες. Έγιναν συστάσεις στον ανάδοχο πατέρα και επισημάνθηκε ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη κατοικία.
Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το παιδί δεν παρακολουθούσε τα  διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής και  ενημερωνόταν για τα μαθήματα από συμμαθητές… Είχε ελάχιστες σχέσεις με παιδιά της ηλικίας της και τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε  μέσα στο κατάλυμα καθώς δεν είχε εξωσχολικές δραστηριότητες.
Όπως είχε αναφερθεί, η  κοινωνική υπηρεσία είχε θεωρήσει, από την έρευνα που είχε διενεργήσει,  ότι ο ανάδοχος πατέρας νοιαζόταν και αγαπούσε  την 12χρονη, αξιολογώντας όμως κάποιες άλλες καταστάσεις και συμπεριφορές υποδείκνυε τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης προκειμένου να εκτιμηθεί αρμοδίως αν πίσω από την συμπεριφορά του υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία που να συνδέεται με τη χρήση αλκοόλ ή και την επικινδυνότητα που μπορεί να απορρέει από αυτήν.
Να σημειωθεί ότι ο 59χρονος, ο οποίος είναι στη φυλακή ως υπόδικος,  αρνείται τα όσα του αποδίδονται.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ