Επιτυχής εκδήλωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus+ 2023

Petite Perle 300×250

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των προσκλήσεων υποβολής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ 2023, την Τετάρτη 08/02/2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Ηράκλειο. 

Η ενημέρωση κάλυψε όλους τους τομείς και τις Βασικές Δράσεις του Erasmus+ 2023 από εκπροσώπους του ΙΚΥ ανά τομέα καθώς και από την υπεύθυνη προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Κρήτης.

 

DSC03399.JPG

Στους χαιρετισμούς τους, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Κρήτης, κος Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, και ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών του ΙΚΥ, κος Λεωνίδας Παπαστεργίου, αναφέρθηκαν στη σημασία  των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και στη συμβολή τους στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

DSC03631.JPG

Στη συνέχεια, η Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΙΚΥ, κα Βάνα Σωτηροπούλου, αναφέρθηκε στη Βασική Δράση 1 / ΚΑ120 – Διαπίστευση, και η Υπεύθυνη Ένταξης και Πολυμορφίας του ΙΚΥ, κα Ελίνα Μαυρογιώργου όρισε τις Οριζόντιες Προτεραιότητες του Προγράμματος και τη Διάσταση της Ένταξης και Πολυμορφίας στα σχέδια Erasmus+.

DSC03510.JPG

Έπειτα οι υπεύθυνες της Βασικής Δράσης 1 / ΚΑ122 του ΙΚΥ, κα Άννα Παπαδούλα και κα Μαριάννα Μπαντινάκη ανέλυσαν τα Σχέδια Βραχυχρόνιας κινητικότητας στους τομείς της Σχολικής εκπαίδευσης και Επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης και έδωσαν Τεχνικές Πληροφορίες για ORS – OID. Ο Συντονιστής Βασικής Δράσης 2 του ΙΚΥ, κ. Τάσος Μπάρμπας, ανέπτυξε τα Σχέδια Μικρής Κλίμακας (ΚΑ210) και τις Συμπράξεις συνεργασίας (ΚΑ220). Τέλος, ο κος Μπάρμπας και η κα Βουράκη, υπεύθυνη του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΠΔΕ Κρήτης έδωσαν Πρακτικές Οδηγίες για συμπλήρωση των αιτήσεων ΚΑ122 και ΚΑ210, και απάντησαν σε ερωτήσεις.

Στην ενημερωτική συνάντηση παρευρέθηκαν 120 εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης, έπειτα από πρόσκληση της ΠΔΕ Κρήτης. Η ημερίδα αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση της εβδομάδας ενημέρωσης Erasmus+ της ΠΔΕ Κρήτης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται συναντήσεις από την υπεύθυνη του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΠΔΕ Κρήτης σε Ρέθυμνο, Ιεράπετρα και Χανιά (3/2/2023-10/2/2023).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ