Δασκάλα και νοσηλεύτρια έσωσαν μικρό μαθητή που πνίγηκε – Το συγκινητικό «ευχαριστώ» της μητέρας

Στιγμές αγωνίας βίωσαν μαθητές και δάσκαλοι σε δημοτικό σχολείο της Καβάλας, όταν μαθητής κατέρρευσε την ώρα που έτρωγε το πρωινό του. Άμεσα, δασκάλα και σχολική νοσηλεύτρια έσπευσαν και κατάφεραν να σώσουν το παιδί.

Ο μαθητής, ειδικότερα, έφαγε μία μεγαλύτερη μπουκιά και πνίγηκε. Τότε, δασκάλα και νοσηλεύτρια έσπευσαν να τον σώσουν, όπως μεταδίδει το kavalanews.gr. Την ίδια ώρα, συγκίνηση προκαλεί και το «ευχαριστώ» της μητέρας στις δύο γυναίκες.

Το παραπάνω γνωστοποίησε με ανάρτησή του, εκπαιδευτικός του σχολείου:

«Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται και οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε. Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια, κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ. Είδα να αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας και από ένα δώρο γι' αυτές, ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό… Δεν ξέρω για σας… για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ' ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…», έγραψε ο εκπαιδευτικός.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ