Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά έρχεται στο ΔΕΚΚ, στις Γούρνες Ηρακλείου

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 15η ΧΡΟΝΙΑ να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Φεβρουαρίου 2023, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτηςκαι την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.35οινοποιεία από όλο το νησί, με περισσότερες από 400 ετικέτες, θα σας υποδεχτούν για να δοκιμάσετε τις νέες και παλιές εσοδείες.

Παράλληλα, η ομάδα του WinesofCrete έχει ετοιμάσει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την έκθεση και αναδεικνύουν όχι μόνο το κρασί, αλλά και το κρητικό τυρί, με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: [17:00-21:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου: [11:00-20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου: [12:00-18:00] Για επαγγελματίες

Εισιτήρια θα βρείτε ΕΔΩ: https://www.viva.gr/tickets/happenings/tagfest/oinotikaher23/

ΜεγάλοιΧορηγοίτηςέκθεσηςείναιοι:CorkHellas, ΆστρονΧημικά, GSLabelPrint, ΚοροπούληςΣυσκευασίες, ΧρυσανθακόπουλοςΑ&Σ, Alpaglass, Οινοανάλυση

Χορηγός Επικοινωνίας: Όμιλος Κρήτη TV

Χορηγός Φιλοξενίας: Galaxy Hotel

Χρυσοί Χορηγοί: Βρεττός Enolab, Technovin, Vitro Hellas, Αλλαντικά Κασσάκη, EUROINOX Νικήτας Γαβαλάς, Αμπελοοινική, Metalux, Super Market Χαλκιαδάκης, ΤΡΥΞ, Innovino, Oinoline, Αίσακος, Φυτώρια Φασουλής, Αργυρός & Σια, Oino-Analysis, Βαρελοποιία Κρήτης,  San Glass, Μ&Μ Έργα Πρασίνου, Νερά Ζαρός, Τυροκομείο Στειακάκης, Neuropublic, T&CGroup.

Χορηγοί: Goldair, 4Tampas, Epigraph, Aegeas Flexo, PackSystem, ΔΗΩ, ΕΤΑΜ ΑΕ, AlfaPlus, Τυποκρέτα ΑΕ, GIBI, Φούρνος Δαφέρμος.

Στην έκθεση θα λειτουργεί και οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού όπου οι φιάλες θα πωλούνται σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή".

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

14:00 – 15:00 | Masterclass "NewEntries – Νέεςαφίξεις"

Θέλετε να δοκιμάσετε όλα τα νέα κρασιά που κυκλοφορούν φέτος στην Κρήτη; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET έχει συλλέξει για εσάς τις νέες κυκλοφορίες από όλα τα οινοποιεία, τις οποίες θα τις δοκιμάσει μαζί σας παρουσιάζοντάς σας κάθε λεπτομέρεια. Μια ευκαιρία να δοκιμάσετε συγκεντρωτικά όλες τις πρώτες κυκλοφορίες για το 2023!

Είσοδος: 3€ (Το ποσό αυτό θα διατεθεί εξολοκλήρου για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή").

Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.

18:00 – 19:30 | Masterclass "Crete by the glass"  γιαεπαγγελματίες HORECA

Ψάχνετε κρασιά για τη λίστα σας στο ποτήρι; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET σε αυτό το masterclass παρουσιάζει ομαδοποιημένα  κρασιά ανά γευστικές  κατηγορίες,δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες HORECA να δοκιμάσουν κρασιά που μπορούν να συμπεριλάβουν στην καλοκαιρινή τους λίστα.

Είσοδος: 3€ (Το ποσό αυτό θα διατεθεί εξολοκλήρου για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή").

Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

19:00 – 21:00 | Masterclass «Κρήτη: το τυρί και το κρασί στα καλύτερά τους!»

Ο οινογράφος και καθηγητής οινοχοΐας Σίμος Γεωργόπουλος αναλύει τα βασικά τυριά και κρασιά της Κρήτης και ξεδιαλύνει τους μύθους γύρω από τον συνδυασμό τους. Επίσης, παρουσιάζει ιδανικές αρμονίες για τα σπουδαιότερα Κρητικά τυριά και προτείνει εξαιρετικά πλατό για κάθε στυλ και είδος κρασιού.

Θα έχετε μία μοναδική γευστική εμπειρία να δοκιμάσετε Κρητικά τυριά με κρητικές ποικιλίες κρασιών.

Είσοδος 15€

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ