Σε σοκ όλο το Γάζι από την αιματηρή συμπλοκή φωτορεπορτάζ – Κινδύνευσαν ανυποψίαστοι πολίτες – Τρεις οι τραυματίες

Petite Perle 300×250

Η  Φωνή του Μαλεβιζίου που βρέθηκε εκεί από τα πρώτα λεπτά κατέγραψε καρέ- καρέ  τα όσα ακολούθησαν της  συμπλοκής τις πρώτες πληροφορίες και τις αντιδράσεις του κόσμου που έντρομος δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη

Ρεπορτάζ Κορίνα Καφετζοπούλου

Ήταν λίγο μετά τις 3.15 το μεσημέρι όταν στην παράδοξη ησυχία που επικρατούσε εκείνη την ώρα άρχιζαν να πέφτουν αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί στο πιο κεντρικό σημείο του Γαζίου, όπου σε λίγα μόλις μέτρα είναι συγκεντρωμένα δυο σούπερ μάρκετ, τρεις καφετέριες, φούρνος, σουβλατζίδικο, φαρμακείο,  που εκείνη  την ώρα την όλα ανοικτά.

Όλα συνέβησαν σε μια  ευθεία το πολύ 50-60 μέτρων.  

Οι κάτοικοι  και οι καταστηματάρχες  πατάχθηκαν έξω και άλλοι στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και αντίκρυσαν τρεις άτομα αιμόφυρτα στο έδαφος.

 Είναι τα πρώτα λεπτά της αιματηρής συμπλοκής και κανένας δεν ξέρει τι έχει συμβεί.

Ο ένας τραυματίας ήταν αιμόρφυτος στην μια πλευρά του πεζοδρομίου, λίγο πιο κάτω άλλος ένα πεσμένος μπρούμυτα με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα κι ο τρίτος  απέναντι σφάδαζε από τους πόνους μέσα σε μια καφετέρια.  

Ξαφνικά το σημείο γεμίζει με αστυνομικούς, και κόσμο που βλέπουν μπροστά στα μάτια τους  ένα σκηνικό που τους σοκάρει και γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μιας αιματηρής συμπλοκής που δεν έχει προηγούμενο στο Γάζι.  

Είναι πραγματικά ευτύχημα ότι η αιματηρή συμπλοκή δεν έγινε νωρίτερα όπου σχολούν τα εκατοντάδες παιδιά από τα σχολεία του Γαζίου και η στάση  του λεωφορείου γεμίζει  μαθητές.

Η  Φωνή του Μαλεβιζίου που βρέθηκε εκεί από τα πρώτα λεπτά κατέγραψε καρέ- καρέ  τα όσα ακολούθησαν της  συμπλοκής και τις πρώτες πληροφορίες και τις αντιδράσεις του κόσμου που έντρομος δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη.

Με απορία κοίταγε τους τραυματίες.

Όπως προέκυψε ο πρώτος τραυματίας είναι αστυνομικός, ο δεύτερος ο δράστης, και ο τρίτος ένας ανυποψίαστος νεαρός που βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή, για να πιει τον καφέ του.

Όλοι φέρουν τραύματα στα πόδια.   

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο δράστης  που είναι 35 ετών και σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον αστυνομικό και τον πολίτη.  

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς που παρελήφθη τελευταίος από ασθενοφόρο μετά τις 4 το μεσημέρι και φώναζε στους αστυνομικούς καθώς έφερε δυο ή τρεις σφαίρες στο πόδι « θα χάσω το πόδι μου, θα χάσω το πόδι μου», και οδηγούσε ένα τζιπ, είχε τεθεί σε παρακολούθηση από συμβατικό όχημα τύπου 4χ4. Σταμάτησε να πάρει καφέ.

Το όχημα που τον παρακολουθούσε σταμάτησε λίγο παραπάνω.

Εδώ οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες για τον εάν είχε προλάβει να κατέβει από το όχημα του ο δράστης όταν ο αστυνομικός που τον πλησίασε και του είπε «αστυνομία».

 Στο άκουσμα αυτής της λέξης οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν βροχή στο κέντρο του Γαζίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες  πρώτος τράβηξε το 9αρι  πιστόλι που είχε επάνω του,  και άρχισε να  πυροβολεί «κατά ριπάς»  σχεδόν εξ επαφής τον αστυνομικό.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών  και είναι άγνωστο ακόμη πόσες σφαίρες  έπεσαν. Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 30 σφαίρες .  Πάντως η σήμανση που ήρθε και έψαχνε έβαλε τον αριθμό 17 στον τόπο του συμβάντος στις πρώτες της  έρευνες.

Από τις σφαίρες έσπασαν τουλάχιστον δυο τζαμαρίες καταστημάτων.

Σε σοκ οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι που είχαν ακόμα στα αυτιά τους τον ήχο των σφαιρών δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε μέρα μεσημέρι και γιατί ξέφυγε η κατάσταση σε ένα μέρος που σφύζει πραγματικά από ζωή.

"Βγήκα στο μπαλκόνι από τους ήχους των όπλων. Είδα τα άτομα πεσμένα στο έδαφος. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί" είπε αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στη Φ.Μ.

"Είμαι σε σοκ" ανέφερε κάποιος άλλος.

 Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 35χρονος δράστης και ο ανυποψίαστος νεαρός θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Ο αστυνομικός που επίσης τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2023  στο Ηράκλειο,  κατά τη διάρκεια σύλληψης 35χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου δέχτηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός πολίτη και ανταπέδωσαν τραυματίζοντας τον.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  φυσίγγια, όπλο (τα οποία κατείχε χωρίς τη νόμιμη άδεια) και ποσότητα ναρκωτικών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ