Χαιρετισμός Μανώλη Συντυχάκη στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό με αφορμή την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο, σήμερα Τετάρτη 15 Φλεβάρη:

«Το ΚΚΕ στέλνει περήφανο αγωνιστικό χαιρετισμό στη σημερινή πετυχημένη απεργία των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών δείχνει ότι ο λαός μας, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ.

Στεκόμαστε δίπλα σας για να μπει φραγμός στην παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου, στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, στη δημιουργία ενός σχολείου ακριβού για τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών και φθηνού για το κράτος.

Η εκπαιδευτική πολιτική διαχρονικά όλων κυβερνήσεων και της σημερινής έχει αξιολογηθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές και έχει απορριφθεί. Και η αξιολόγηση αυτή έχει μεταφραστεί σε συγκεκριμένες διεκδικήσεις και αιτήματα που καμία κυβέρνηση δεν υλοποιεί. Η πραγματική αναβάθμιση του σχολείου απαιτεί μείωση μαθητών ανά τάξη, μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και όλων των αναπληρωτών, σύγχρονα, ασφαλή και πλήρως εξοπλισμένα σχολικά κτίρια, σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση και όχι σκόρπιες δεξιότητες, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, επαναφορά των δώρων κλπ.

Μόλις προχθές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, δεν στηρίχθηκε από κανένα κόμμα αυτή η αναγκαία τροπολογία! Τρανταχτή απόδειξη πως ό,τι και να λένε, συμφωνούν στο κύριο: Στον απόλυτο έλεγχο και την ομηρία των εκπαιδευτικών! Των εκπαιδευτικών που πάνω από 10 χρόνια γύριζαν τα σχολεία της χώρας, ζώντας την αβεβαιότητα, το άγχος και την ανασφάλεια, πολλοί στερήθηκαν για χρόνια την οικογένεια τους και τώρα τους λένε αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να αποδείξετε ξανά και ξανά ότι κάνετε για εκπαιδευτικοί. Αίσχος! Αποτελεί πρόκληση και της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που απέρριψαν την τροπολογία.

Το ΚΚΕ πάντα ήταν και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό εκπαιδευτικών μαθητών και γονέων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους στη δουλειά και τη μόρφωση. Το δικαίωμα στη μόρφωση του λαού απαιτεί σκληρούς αγώνες με τον λαό πρωταγωνιστή. Το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί σε αυτούς τους αγώνες, ενώ η κάλπη των επερχόμενων εκλογών είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσει ισχυρό ράπισμα στα αστικά κόμματα που όλα, όντας δεσμευμένα στις κατευθύνσεις της EE, του ΟΟΣΑ και στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, έχουν διαμορφώσει τη σημερινή κατάσταση και θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική, ανεξαρτήτως ονόματος, χρώματος και σύνθεσης της επόμενης κυβέρνησης.

Ή θα βγάλει ισχυρό το λαό με ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση το ΚΚΕ ή θα βγάλει δυνατή οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση με το λαό αδύναμο.

Καλή δύναμη, καλούς αγώνες!»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ