Τουρκία: Σχέδιο ανοικοδόμησης των σεισμόπληκτων περιοχών σε ένα έτος προανήγγειλε ο Ερντογάν

Περισσότερες από 175.000 σκηνές και 5.400 κοντέινερ έχουν στηθεί στις σεισμόπληκτες ζώνες.

Ξεπέρασαν τις 41.000 οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας στην Τουρκία και την Συρία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Χτες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στην Τουρκία έφτασαν τους 35.418 και οι τραυματίες του 104.000.

Περισσότεροι από 5.800 είναι οι νεκροί στη Συρία.

Την ίδια ώρα, εφιαλτική είναι η κατάσταση στην γειτονική χώρα με τους άστεγους του σεισμού.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει τη νότια περιοχή που επλήγη από τον σεισμό ως μέρος ενός μονοετούς σχεδίου. Η Τουρκία ξεκινά αμέσως την κατασκευή 30.000 κατοικιών στις αρχές του επόμενου μήνα.

Περισσότεεροι από 13.000 άνθρωποι εξακολουθούν να λαμβάνουν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά τους σεισμούς της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Περισσότερες από 175.000 σκηνές και 5.400 κοντέινερ έχουν στηθεί στις σεισμόπληκτες ζώνες.

Ειδικοί σε όλο τον κόσμο περιγράφουν τους δύο σεισμούς στην Τουρκία ως «εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο», ανέφερε ο πρόεδρος Ερντογάν. Οι σεισμοί της περασμένης εβδομάδας, οι χειρότεροι στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, ήταν «ισχυροί σαν ατομικές βόμβες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε, περίπου 250.000 στελέχη του κρατικού μηχανισμού διεξάγουν προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στη ζώνη του σεισμού.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη διάσωση επιζώντων από τα ερείπια είναι παρηγοριά στη μαύρη εικόνα μετά τους σεισμούς, σημείωσε.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης μέχρι να ανασυρθεί και ο τελευταίος επιζών από κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν» δεσμεύτηκε ο Ταγίπ Ερντογάν. Εννέα άνθρωποι διασώθηκαν σήμερα από τα ερείπια.

Ο Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι τα γκρεμισμένα κτίρια υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι αυστηροί κανονισμοί δόμησης

Πηγή: skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ