Συνεχίζονται τα μαθήματα ζωής … για τους μαθητές του ΓΕΛ Γαζιού!

Petite Perle 300×250

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και την ψυχολόγο, κυρία Παπαδάτου Φωτεινή, η οποία επεξεργάστηκε θέματα ψυχικής υγείας και κοινωνικής συμπεριφοράς, ακολούθησε το ΕΚΑΒ Ηρακλείου και το κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας.

 Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2023 το Λύκειο Γαζίου φιλοξένησε δύο σημαντικές δράσεις. Η πρώτη έγινε από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου και τον γιατρό, κύριο Γιαννακουδάκη Νίκο, με τη βοήθεια του διασώστη, κυρίου Βαϊλάκη Στέλιου. Επρόκειτο για ενημέρωση και σύντομη επιμόρφωση αναφορικά με περιστατικά Πρώτων Βοηθειών. Η συνάντηση έκλεισε με την προσδοκία να συσταθεί  ομάδα μαθητών  για να προχωρήσει – εθελοντικά – σε πληρέστερη επιμόρφωση με σχετική πιστοποίηση από την Υπηρεσία Υγείας.

Η δεύτερη δράση έγινε από τη μαία, κυρία Σταματάκη Ερωφίλη, πιστοποιημένη από το αρμόδιο Υπουργείο σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης εφήβων. Επρόκειτο για μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημέρωση που έκλεισε με πολλές ερωτήσεις των μαθητών, και σε προσωπικό επίπεδο με την επιμορφώτρια.

Τις εν λόγω δράσεις συντόνισαν οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής, κυρία Καλαϊτζάκη Ειρήνη και κυρία Γαρεφαλάκη Σοφία, η καθηγήτρια ειδικής αγωγής, κυρία Μηλαθιανάκη Γιασεμή και η Διεύθυνση του σχολείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ