Να κοινοποιηθεί η έκθεση αποτίμησης της πρώην βάσης Γουρνών ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Petite Perle 300×250

Νέα Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών

Την κοινοποίηση, επιτέλους, της έκθεσης αποτίμησης της έκτασης της πρώην βάση Γουρνών, ζητάει με νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 11 ακόμη Βουλευτών.

«Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, η κυβέρνηση αρνείται να κοινοποιήσει την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίστηκε ως «εύλογη» η οικονομική προσφορά για την πρώην βάση των Γουρνών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Μέχρι σήμερα μας έλεγαν ότι η δημοσιοποίηση της αποτίμησης πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν προβλέπεται. Τώρα που υπέγραψαν την εκποίηση, δεν έχουν καμία δικαιολογία. Οφείλουν να καταθέσουν τη συγκεκριμένη έκθεση στη Βουλή για να μάθουν οι πολίτες πώς και γιατί ξεπουλήθηκε το καλύτερο ακίνητο της νοτίου Ελλάδας – και μάλιστα με προνομιακούς όρους δόμησης – με αξία ίση με 3,5 χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία λέει ΝΑΙ στην ανάπτυξη, με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας. Με προτεραιότητα το συμφέρον της πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Όχι των λίγων και ισχυρών «φίλων»».

Στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων γίνεται αναφορά και στη σειρά των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχουν προηγηθεί για τον ίδιο σκοπό (24/2/2021, 15/12/21 και 7/10/22) με τις κυβερνητικές απαντήσεις να εστιάζουν στο ότι «η δημοσιοποίηση συνόλου ή μέρους της αποτίμησης πριν το οικονομικό κλείσιμο και την ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν προβλέπεται.». Με δεδομένο όμως ότι στις 15/2/23 υπεγράφη το συμβόλαιο αγοραπωλησίας, οι Βουλευτές καλούν εκ νέου τον αρμόδιο Υπουργό να καταθέσει στη Βουλή αντίγραφο της έκθεσης αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή που επιλέχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για τον καθορισμό της αξίας του ακινήτου της πρώην βάσης Γουρνών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ