Bruise Down: Η εφαρμογή που θα σώζει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας

Petite Perle 300×250

Από το Πολυτεχνείο της Κρήτης, στα κινητά: Μία εφαρμογή για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας που γεννήθηκε στην Κρήτη για να προσφέρει βοήθεια και στήριξη.

Σε μία κοινωνία που αναζητά τη συλλογικότητα για το γενικότερο καλό, οποιαδήποτε δράση οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση ανοίγει εκείνο το παράθυρο της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο. Ο τίτλος "Bruise Down" δεν είναι ευρύτερα γνωστός, στόχος όμως είναι ακριβώς αυτό: να γίνει το αποκούμπι όλων των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας μέχρι να φτάσουμε στο ιδεατό, μέχρι την εξάλειψη του τραγικού φαινομένου. Έως τότε το "Bruise Down" έρχεται για να σώσει ζωές, να ανοίξει αγκαλιές, να προσφέρει βοήθεια, να γίνει το φως στην άκρη του τούνελ.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η εφαρμογή "Bruise Down" αποτελεί την ιδέα τριών φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, της Ερικαίτης Κουναλάκη, της Παρασκευής Ζαρμπούτη και της Ελευθερίας Παπαδόσηφου, με την οποία συμμετείχαν στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece και κατάφεραν όχι μόνο να προκριθούν στη δεκάδα του εθνικού τελικού, αλλά και να κατακτήσουν την τρίτη θέση.

Η εφαρμογή θα παρέχεται δωρεάν και ο εύλογος στόχος είναι να την κατεβάσουν όλοι στα κινητά τους τηλέφωνα καθώς πέρα από βοήθεια και στήριξη στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, μπορεί να παρέχει το κομμάτι της ενημέρωσης σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Cretalive, "Cretalive εν δράσει", για την ενδοοικογενειακή βία, μιλήσαμε με την Ερικαίτη Κουναλάκη και μας παρουσίασε την εφαρμογή και όλα όσα προσφέρει στους χρήστες της. Και επειδή είθισται να λέμε ότι "η Ελλάδα χάνει τα καλύτερα μυαλά", είναι ιδιαίτερη χαρά όταν μέσα από αυτά γεννιούνται ιδέες για το αύριο μίας χώρας που έχει ανάγκη τη γιγάντωση της κοινότητας και της αλληλοβοήθειας.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ