Σε απόγνωση οι ντελιβεράδες στο Ηράκλειο: «Μας αφαιρούν το δίπλωμα οδήγησης»

Petite Perle 300×250

Αυτά είναι τα αιτήματα τους

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι σε πλατφόρμα διανομής γρήγορου φαγητού καθώς, όπως αναφέρουν στο cretalive, το τελευταίο τρίμηνο έχει ενταθεί το φαινόμενο να τους επιβάλλονται πρόστιμα ύψους από 150 έως και 300 ευρώ επειδή βρίσκονται με τα μηχανάκια τους στους πεζόδρομους, στο κέντρο της πόλης.

Το πρόβλημα τους δεν είναι νέο αλλά τον τελευταίο καιρό συστάθηκε το Σωματείο Εργαζόμενων Διανομέων Φαγητού σε ηλεκτρονική πλατφόρμα οπότε τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν ενιαία φωνή.

«Πολλά από τα συνεργαζόμενα καταστήματα βρίσκονται στο κέντρο και αναγκαζόμαστε να παρκάρουμε τα μηχανάκια μας πολλά μέτρα μακριά και να πηγαίνουμε με τα πόδια για να παραλάβουμε», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Τζαβάρας.

Αυτό το γεγονός όμως ισχύει ως συνθήκη όταν ο καιρός είναι καλός. Όταν υπάρχουν αντίξοες καιρικές συνθήκες ή μεγάλος φόρτος εργασίας «δεν γίνεται να βρεχόμαστε ενώ κρατάμε τις σακούλες στα χέρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις πλησιάζουμε με τα μηχανάκια πιο κοντά στα καταστήματα με αποτέλεσμα να μας επιδίδεται πρόστιμο ή ακόμα και αφαίρεση του διπλώματος».

Το πρόβλημα ενδέχεται να μοιάζει ασήμαντο σε έναν απλό παρατηρητή όμως για τους ταχυδιανομείς είναι μείζονος σημασίας διότι, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κατά τη δεύτερη φορά αφαίρεσης διπλώματος οδήγησης αυτό αφαιρείται για πάντα και ο άτυχος διανομέας οφείλει να ξαναδώσει εξετάσεις οδήγησης από την αρχή.

Και φυσικά σε αυτό το διάστημα ο διανομέας, όχι μόνο χρεώνεται με πρόστιμα σημαντικού ύψους αναλογικά με το μισθό του αλλά αν του αφαιρεθεί και το δίπλωμα οδήγησης, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημαντικό παράγοντα που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στις αρμοδιότητες των ντελιβεράδων στο Ηράκλειο περιλαμβάνεται και η διανομή αγορών από το σούπερ μάρκετ, λουλούδιών, νωπού κρέατος κτλ. Η δουλειά τους λοιπόν δεν περικλείεται στα στενά πλαίσια της συνεργασίας με ψητοπωλεία ή εστιατόρια αλλά είναι ευρύτερη και περιλαμβάνει τη συνεργασία με πολλά διαφορετικά καταστήματα, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στον πεζοδρομημένο "σταυρό" της πόλης.

«Εμείς πηγαίνουμε στα μαγαζιά να παραλάβουμε για ένα δύο λεπτά και αποχωρούμε. Δεν κατασκηνώνουμε απέξω. Συνεπώς αυτό που ζητάμε είναι να μας επιτραπούν κάποιες μικρές ολιγόλεπτες διελεύσεις για να διευκολυνθεί η εργασία μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου. 

«Είμαστε εργαζόμενοι, δεν είμαστε μόνο δημότες. Δεν είμαστε αντίθετοι με τους πεζόδρομους θέλουμε να βρεθεί η χρυσή τομή για να μη χάνουμε τη δουλειά μας και να πληρώνουμε και πρόστιμα επιπλέον» καταλήγει ο Δημήτρης Τζαβάρας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Φεβρουαρίου από όπου αποχώρησαν όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης υποσχέθηκε να κλείσουν ραντεβού και να λυθεί το ζήτημα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 23/2.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ