Υπόθεση "Εσκομπάρ" της Κρήτης: Μετά τη 40χρονη, στη φυλακή και ο πατέρας με το γιο

Petite Perle 300×250

Οι δύο άνδρες απολογήθηκαν χωριστά και μετά το πέρας της απολογίας οδηγήθηκαν και αυτοί στη φυλακή.

Μετά τη 40χρονη Αλβανίδα που είναι προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση του "Εσκομπάρ" της Κρήτης με τη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και ο 49χρονος πατέρας με τον 22χρονο γιο.

Οι δύο άνδρες απολογήθηκαν χωριστά.

Σε βάρος της 40χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην εν λόγω πράξη.

Ο συνήγορος της Αλβανίδης, Μάνος Χριστοφακάκης, τόνισε πως η εντολέας του ενεπλάκη στην υπόθεση καθώς ήταν σύντροφος του 49χρονου και δεν πληρούνται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος ώστε να προφυλακισθεί.

Συγκεκριμένα, είπε: 

"Η εντολέας μου δεν είχε σκοπό, ούτε αποδεχόταν να παραλάβει και να αποστείλει οποιοδήποτε δέμα με ναρκωτικές ουσίες. Ενεπλάκη στην υπόθεση καθώς ήταν σύντροφος του πρώτου κατηγορουμένου. Πρόκειται για μια υπόθεση η βαρύτητα της οποίας πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση για την προφυλάκισή της, καθώς, κατά τη άποψή μου, δεν πληρούνται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος ώστε να προφυλακισθεί".

Ο 49χρονος και ο 22χρονος γιος του αντιμετωπίζουν δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα με αναμενόμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ ενώ η 40χρονη για συνέργεια στην πράξη της διακίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση, την οποία επί δύο μήνες δούλευε συστηματικά και με επαγγελματισμό το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έληξε με τους αστυνομικούς που από τον Ιανουάριο μετακινούνταν ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, να ξετυλίγουν το "κουβάρι", να εντοπίζουν τα επίμαχα πακέτα και να συλλαμβάνουν τον 49χρονο που και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και πάλι για υπόθεση ναρκωτικών, εμπλέκοντας μάλιστα και τον ανήλικο – τότε – γιο του, καθώς και τον γιο και την 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ