Πυροβολισμοί στο Γάζι: Από το νοσοκομείο στη φυλακή ο 35χρονος δράστης

Petite Perle 300×250

Εξιτήριο έλαβε νωρίτερα την Τετάρτη, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο 35χρονος δράστης του αιματηρού περιστατικού στο Γάζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, ο 35χρονος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και μεταφέρθηκε στο Κατάστημα Κράτησης των Χανίων.

Συγκεκριμένα, ο δράστης του επεισοδίου, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στα Χανιά, όπου θα παραμείνει κρατούμενος έως και την εκδίκαση της υπόθεσης του.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες, ο 36χρονος αστυνομικός, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά του 35χρονου, όπως και ο 22χρονος θαμώνας καφετέριας που τραυματίστηκε από τις σφαίρες του δράστη έλαβαν εξιτήριο.

Το χρονικό

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, όταν ο 35χρονος, που παρακολουθούνταν από αστυνομικούς καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, στάθμευσε το τζιπ που οδηγούσε στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου, για να πάρει καφέ. Μάλιστα κάλεσε σε παρακείμενη καφετέρια και ζήτησε να του φέρουν στο αυτοκίνητο δύο καφέδες.

Τα δύο οχήματα της αστυνομίας, ένα αγροτικό της Ασφάλειας και ένα αγροτικό της ΟΠΚΕ, που τον ακολουθούσαν σταμάτησαν επίσης. Το όχημα της Ασφάλειας μάλιστα στάθμευσε πιο μπροστά από αυτό του 35χρονου σε περίπτωση που ο τελευταίος προσπαθήσει να διαφύγει.

Ο 36χρονος αστυνομικός πλησίασε το όχημα του 35χρονου από την θέση του συνοδηγού και φώναξε «αστυνομία». Τότε ο 35χρονος άρπαξε το πιστόλι που είχε δίπλα του -πηγές αναφέρουν πως το είχε ή στο κάθισμα του συνοδηγού η δίπλα στο κιβώτιο ταχυτήτων- και πυροβόλησε από απόσταση αναπνοής τον αστυνομικό.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του, όμως φαίνεται πως δεν τα κατάφερε και έτσι κατέβηκε από το όχημά του και συνέχισε να πυροβολεί για να διαφύγει πεζός.

Τότε ήταν που οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με έναν άνδρα της ΟΠΚΕ να τον τραυματίζει στο πόδι. Ο 35χρονος έχασε την ισορροπία του, το όπλο του έφυγε από το χέρι και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 35χρονος πυροβόλησε αρκετές φορές με μία από τις σφαίρες να τραυματίζει τον άτυχο 22χρονο που βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια. Μάλιστα βρέθηκε και η συγκεκριμένη βολίδα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ