Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας για τη σύγκρουση των τρένων

Petite Perle 300×250

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας

Στη σύλληψη του σταθμάρχη Λάρισας για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη ο οποίος είχε προσαχθεί λίγη ώρα μετά το τραγικό δυστύχημα, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ποινικές διώξεις που πιθανά θα ασκηθούν θα αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινές που ξεκινούν από κάθειρξη 10 ετών μέχρι και ισόβια.

Ακόμη, οι πιθανές διώξεις που μπορεί να ασκηθούν αφορούν και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα θα αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος.

Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη, με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών.

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας στη Λάρισα

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα, έπειτα απόφαση των υπουργών Μάκη Βορίδη και Χρήστο Σταϊκούρα. 

Παράλληλα, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση.

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών:

«Με αφορμή το συνταρακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκινήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφασίζουν την τέλεση της κηδείας των θυμάτων με δημόσια δαπάνη. 

Παράλληλα, με απόφαση του κ. Βορίδη, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση, σε εφαρμογή της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος».

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ