Ψάχνουν τους νεκρούς στα αποκαΐδια του βαγονιού – 38 παιδιά δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί

Petite Perle 300×250

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα βαγόνια του επιβατηγού τρένου που συγκρούστηκε με εμπορευματικό στα Τέμπη, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους.

Μέχρι το βράδυ οι έρευνες στράφηκαν στο τρίτο βαγόνι. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 44 νεκρούς (οι 7 απανθρακωμένοι), 72 τραυματίες (57 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 6 σε ΜΕΘ) και δεκάδες αγνοούμενους.

Οι 38 νεκροί που ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί είναι κυρίως άτομα ηλικίας από 20 έως 30 ετών. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λήψεις DNA από τους συγγενείς, το οποίο παραδόθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ώστε να γίνει και η ταυτοποίηση των σορών.

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι η φωτιά που ξέσπασε ανέβασε τη θερμοκρασία μέχρι και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η διαδικασία αναγνώρισης – ταυτοποίησης των σορών να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Ξεκίνησαν οι γερανοί από το πρωί
Εν τω μεταξύ, από το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν ξανά οι γερανοί στον τόπο του δυστυχήματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διασώστες ανέφεραν ότι με τη βοήθεια των γερανών και των διασωστών θα γίνει προσπάθεια να κοπεί σε κομμάτια το βαγόνι για να έχουν καλύτερη πρόσβαση.

«Εκτιμούμε ότι θα υπάρχουν τρία ακόμη θύματα εντός του βαγονιού, αλλά είναι εκτίμηση αυτό» είπαν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι πρόσθεσαν πως ίσως δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σήμερα η αποστολή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ