Στους δρόμους μαθητές και φοιτητές σε όλη τη χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Petite Perle 300×250

Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας νέων παιδιών για την τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Ηράκλειο

Τουλάχιστον 15 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ενώ οι μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους κέντρικούς δρόμους της πόλης.

sxoleio

Κλειστά είναι στο Ηράκλειο τα 1ο,4ο, 7ο ΓΕΛ. το Λύκειο Αγ. Βαρβάρας, Μοιρών, Τυμπακίου και Χάρακα όπως και το ΕΠΑΛ Μοιρών.

Επίσης, "λουκέτο" έχει μπει στα 1ο,2ο,7ο και 9ο Γυμνάσια Ηρακλείου όπως και στα Γυμνάσια Βενεράτου, Αγ. Βαρβάρας και Γέργερης.

Συγκινητικό το μήνυμα στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, με πανό στην είσοδο του σχολείου όπου οι μαθητές αναφέρουν "Μαμά, πες του μπαμπά να μείνει σπίτι… Εγώ έφυγα! 28-02-2023 Τέμπη. Καλό ταξίδι"

12

 Με κατάληψη, πανό συμπαράστασης και μηνύματα με μαντινάδες εκφράζουν την οργή τους και οι μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλειου:

7ο γελ ηρακλειο

7ο γελ ηρακλειο

7ο γελ ηρακλειο

Βόλος

Οι νέοι του Βόλου βροντοφώναξαν πως δεν θα πρέπει να υπάρξουν ποτέ ξανά τέτοια δυστυχήματα, ενώ σοκαρισμένοι ήταν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, από το οποίο είχε αποφοιτήσει ο φοιτητής πλέον, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της αμαξοστοιχίας, που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σύμφωνα με δημοσίευμα του magnesianews.gr .

Μαθητές και φοιτητές με πλακάτ στα χέρια διέσχισαν όλη την πόλη και κατέληξαν στον ΟΣΕ Βόλου

Διαμαρτυρία μαθητών – φοιτητών και στην Πάτρα 

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια στα χέρια και πανό, μαθητές και φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην καρδιά της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, για την τραγωδία στα Τέμπη με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Πάτρα

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του pelop.gr η πλατεία Γεωργίου γέμισε από νωρίς με νέους ανθρώπους που βουβοί διαμαρτύρονται ενώ αναμένεται να ακολουθήσει πορεία.

Πάτρα

Η νεολαία του ΚΚΕ όσον αφορά τις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη σημειώνει: "Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές της Πάτρας που αυτές τις μέρες μετατρέπουν την οργή που νιώθουν για το έγκλημα στα Τέμπη σε ποτάμι αγώνα, απαιτώντας να μη μείνει κανένας ατιμώρητος. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μαθητές της πόλης που σήμερα μέσα από αποφάσεις 5μελών και 15μελών τους, κόντρα σε απειλές, κλείνουν τα σχολεία και κατεβαίνουν μαζικά και οργανωμένα στους δρόμους.

Χαιρετίζουμε τους γονείς και καθηγητές που από την πρώτη στιγμή στέκονται στο πλευρό των παιδιών τους και των μαθητών τους.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση ορισμένων διευθυντών και καθηγητών σε σχολεία της Πάτρας, που κόντρα στην δίκαιη οργή των μαθητών επιστρατεύουν αντιδραστικές απόψεις και μεθόδους για να εμποδίσουν τη συμμετοχή των μαθητών στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πάτρας και των Φοιτητικών Συλλόγων στις 12:00μ στην Πλατεία Γεωργίου.

Στηρίζουμε τους μαθητές και τους φοιτητές, και βροντοφωνάζουμε μαζί τους «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Η νοοτροπία του «Πάμε κι όπου βγει…» δοκιμάστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς!".

«Στείλε μου όταν φτάσεις, οκ μαμά»: Διαμαρτυρία νέων της Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπτη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν και οι μαθητές της Λάρισας το μεσημέρι της Παρασκευής (3/3) για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Στείλε μου όταν φτάσεις, οκ μαμά», «ήταν η κακιά η (χ)ώρα», «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα.» είναι κάποια από τα συνθήματα που γράφουν στα πανό τους.

Συγκεντρωμένοι στο σημείο βρίκονται και άλλοι πολίτες. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι κάτι πρέπει να κάνει μετά από αυτό το δυστύχημα εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την οργή τους.

Σημειώνεται, ότι πολλά από τα θύματα ήταν νεαρά παιδιά, φοιτητές που ταξίδευαν με το τρένο.

Πορεία φοιτητών και μαθητών και στην Αθήνα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα και μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια. Αυτή την ώρα είναι η κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες.

Μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα που ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν συνθέτουν την εικόνα της πολυάριθμης κινητοποίησης.

«Για τα παιδιά στα Τέμπη… Για τις οικογένειές τους… Και για εμάς..» ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή» αναφέρει το πανό φοιτητών.

πορεια

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!»

Φωτογραφίες από magnesianews.gr και pelop.gr, cretalive.gr

Πηγές : cretalive.gr,  skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ