Μέσα από τις φυλακές των Χανίων εκβίαζε επιχειρηματίες-Η συμμορία εκβίαζε καταστηματάρχη ζητώντας 100.000 ευρώ

Νέα υπόθεση εκβιασμού στην Αγία Βαρβάρα δείχνει ότι τα νήματα μέσα από τις φυλακές της Αγιάς Χανίων φέρεται να συνεχίζει να κινεί, με στόχο την εκβίαση καταστηματαρχών, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο επονομαζόμενος Κλόντι, ο Αλβανός βαρυποινίτης και διαβόητος αρχηγός της μαφίας των φυλακών.

Ο 46χρονος καταδικασμένος για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του δικηγόρου Μ.Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε εκτελέσεις και άλλων ποινικών, φέρεται να έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, έναν 43χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη, έναν 49χρονο που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, από το τμήμα δίωξης εκβιαστών, για σύσταση συμμορίας απόπειρα εκβίασης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας ενώ συνελήφθη και μία 38χρονη κατηγορούμενη για το νόμο περί όπλων.

Αγία Βαρβάρα: Πώς η συμμορία εκβίαζε τον καταστηματάρχη

Θύμα τους φέρεται να έπεσε ένας 45χρονος καταστηματάρχης ενδυμάτων από την Αγία Βαρβάρα, τον οποίο εκβίαζαν απειλώντας τον για την ίδια του τη ζωή αλλά και της οικογένειάς του, ζητώντας του χρήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, στις 25 Φεβρουαρίου 2023, το απόγευμα, ο 43χρονος συλληφθείς μαζί με τον 49χρονο που αναζητείται, πήγαν στο μαγαζί του 45χρονου και τον ανάγκασαν να μιλήσει μέσω βιντεοκλήσης με τον 46χρονο έγκλειστο Αλβανό βαρυποινίτη.

Επέβαλαν στον καταστηματάρχη της Αγίας Βαρβάρας να συνομιλήσει με τον Κλόντι

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο 46χρονος, απειλώντας τον, φέρεται να ζήτησε εκβιαστικά το ποσό των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακολούθησαν μέσα στην ίδια ημέρα και άλλες συνομιλίες με τον βαρυποινίτη και τον 45χρονο καταστηματάρχη, όπου εξακολουθούσε ο πρώτος να του ζητά εκβιαστικά τα χρήματα.

Πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του καταστηματάρχη!

Δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου, το βράδυ, έπειτα από εντολή του «Κλόντι» προς τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, αυτά πήγαν έξω από το σπίτι του 45χρονου στην Αγία Βαρβάρα και πυροβόλησαν μία φορά το αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο.

Το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου, ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών, επικοινώνησε και πάλι τηλεφωνικά με τον καταστηματάρχη, προχωρώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νέες απειλές για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειας του, εάν δεν έδινε τα χρήματα που απαιτούσε.

Φέρεται να του αποκάλυψε πως ήταν εκείνος που είχε δώσει την εντολή να πυροβολήσουν το αυτοκίνητο του ενώ πριν το τέλος της συνομιλίας τους, του έδωσε χρονικό περιθώριο για την παράδοση του υπέρογκου χρηματικού ποσού έως την επόμενη ημέρα, δηλαδή την 29η Φεβρουαρίου.

Το θύμα του εκβιασμού λόγω της αδυναμίας να καταβάλει τα χρήματα, το απόγευμα της 1ης Μαρτίου σε νέα επικοινωνία με τον έγκλειστο των φυλακών, ενημερώθηκε πως θα πραγματοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας και άλλη επίθεση σε βάρος του ίδιου, μελών της οικογένειας του, ή της επιχείρησης του.

Από το τμήμα εκβιαστών συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο Αστυνομικών το οποίο εντόπισε στις 2 Μαρτίου, το απόγευμα, ένα από τα μέλη της συμμορίας, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Αγία Βαρβάρα, και το συνέλαβε.

iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ