Νίκος Ηγουμενίδης: Ντροπή αυτές τις ώρες να φέρνει ο Μητσοτάκης πολυνομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Petite Perle 300×250

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των υδάτων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ντροπή σε αυτή τη συγκυρία που δοκιμάζεται η χώρα, η Κυβέρνηση να επιμένει στις ιδεοληψίες της: Να φέρνει στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο που θέτει το αγαθό του νερού σε ένα καθεστώς «ιδιότυπης» ελεύθερης αγοράς. Κι όμως, στη σκιά τραγικών εξελίξεων, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δε διστάζει να φέρνει ένα πολυνομοσχέδιο 263 άρθρων με το οποίο προχωρά στη  δημιουργία μιας νέας «ανεξάρτητης» ρυθμιστικής αρχής με υπερεξουσίες που θα ελέγχει από την τιμολογιακή πολιτική μέχρι την ίδια την ποιότητα των υπηρεσιών υδάτων της χώρας.

Ουσιαστικά η Κυβέρνηση καρατομεί τη Γενική Γραμματεία Υδάτων και τις ΔΕΥΑ της χώρας, και κυρίως τον δημόσιο χαρακτήρα της ύδρευσης. Η νέα «ρυθμιστική αρχή» φαίνεται πως θα κινείται στο ίδιο μοτίβο με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας: Δηλαδή χωρίς κανένα εμπόδιο στην ακρίβεια και χωρίς καμία διασφάλιση των πολιτών στο ρεύμα. Αντίστοιχα, οι ιδεοληπτικές εμμονές της Κυβέρνησης τώρα βάζουν στο στόχαστρο και το νερό.

Το δημόσιο αγαθό του νερού και η πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτό δεν μπορεί να το ρυθμίζουν ούτε οι κανόνες της αγοράς, ούτε μια οικονομική ολιγαρχία. Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει με κάθε τρόπο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημόσιο χαρακτήρα του. Να μην τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης και το περιβάλλον του να «βάλει χέρι» και σε αυτό! Οι ευρύτερες προοδευτικές και κοινωνικές δυνάμεις αντιλαμβάνονται πλήρως τις προθέσεις της Κυβέρνησης και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τις εμποδίσουν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ