Πρωταθλητής Ηρακλείου το ΓΕΛ Γαζίου 5-1 στον τελικό το 2ο ΕΠΑΛ (πλούσιο φωτορεπορτάζ-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Το ΓΕΛ Γαζίου κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα Ηρακλείου για δεύτερη συνεχή χρονιά, επικρατώντας του 2ου ΕΠΑΛ με 1-5 στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο Λίντο.

Έτσι την Τρίτη 14 Μαρτίου στο Λίντο θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο στον ημιτελικό για τον πρωταθλητή Κρήτης που είναι και ο μεγάλος στόχος των παικτών Κώστα Κορτσινίδη.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο η υπεροχή ήταν μοιρασμένη, όμως στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του ΓΕΛ Γαζίου κυριάρχησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επικράτησαν άνετα του αντιπάλου του.

Το Γάζι μπήκε μπροστά στο σκορ στο 21′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φανουράκη σε χέρι αμυντικού εντός περιοχής, ενώ στο 24΄ οι Σημαντηράκης και Πιστικός, έπαιξαν ωραία το 1-2, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και να κάνει το 0-2 για το ΓΕΛ Γαζίου.

Στο 28′, ο Φαϊτάκης με συρτό δυνατό μέσα από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3, που ήταν και το αποτέλεσμα του Α΄ ημιχρόνου, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη στην ομάδα του.

Στην επανάληψη, το ΓΕΛ Γαζίου έφτασε γρήγορα στο 0-4 με ωραία προσπάθεια και σουτ του Γανόπουλου στο 46′.

Για να έρθει στο 54′ ο Ζαχαριουδάκης με κοντινό σουτ και να πετύχει το 0-5 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΓΕΛ Γαζίου.

Το 2ο ΕΠΑΛ στο 64΄κέρδισε πέναλτι, με τον Μαγάκη να το αξιοποιεί και να γράφει το τελικό 1-5, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με το ΓΕΛ Γαζίου να είναι ο πρωταθλητής Ηρακλείου.

Να σημειώσουμε ότι το παιγνίδι διακόπηκε λίγο πριν τη λήξη του λόγω μεγάλης έντασης που επικράτησε στις κερκίδες του γηπέδου που ήταν ασφυκτικά γεμάτες, αλλά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων η κατάσταση εκτονώθηκε και έγιναν κανονικά οι απονομές με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αλληλοσυγχαίρονται και να παραλαμβάνουν τα μετάλλια και το κύπελλο οι νικητές.

Το παιγνίδι παρακολούθησε και απεύθυνε χαιρετισμό πριν την έναρξη του ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης.

Οι συνθέσεις:

2ο ΕΠΑΛ: Μαγνησάλης, Λιδοργινάκης, Πυργιανάκης, Πετρόπουλος, Φραγκούλης (30′ Μπάλλας), Τακάκης, Καλλέργης, Καρπαθάκης (52′ Μηναδάκης), Μαγάκης, Βρεττάκης (44′ Τζαγκαράκης), Σπανάκης

ΓΕΛ Γαζίου: Κότσι, Γανόπουλος (52′ Ξημεράκης), Ζαχαριουδάκης, Μακράκης, Σαλούστρος (60′ Αλεξανδράκης), Βιδιαδάκης, Φαϊτάκης (44′ Καλαϊτζάκης), Φανουράκης, Ντάγια (52′ Φοβάκης), Πιστικός (55′ Παπαδάκης), Σημαντηράκης.

Το ΓΕΛ Γαζίου
Το 2ο ΕΠΑΛ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ