Ψάχνουν ακίνητο στον Κολυβά

Petite Perle 300×250

Ακίνητο για μίσθωση διάρκειας 12 ετών, έκτασης 1000 – 1500 τ.μ., που θα εξυπηρετεί δυο χρήσεις αναζητά ο δήμος Μαλεβιζίου, στον οικισμό Κολυβά Μετόχι.

Η μια χρήση είναι χώρος στάθμευσης και η δεύτερη χώρος αναψυχής. Η δημοπρασία θα γίνει σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση που είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 27 Μαρτίου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Στη συνέχεια η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 5 και 7 του Π.Δ/τος 270/1981 Επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κρίνει, μετά από επιτόπια έρευνα, την καταλληλότητα των ακινήτων που προσφέρονται και αν αυτά πληρούν τους όρους της διακήρυξης καθώς και το ύψος του μισθώματος. Κατά τη δεύτερη φάση θα διενεργηθεί μειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας και αξιολόγησης προσφορών η οποία έχει οριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοπρασία θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστεί, με αποστολή προσκλήσεων στους ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα θα κριθούν κατάλληλα από την Επιτροπή ελέγχου.

Το προς μίσθωση ακίνητο πρέπει να έχει κατάλληλη διαμόρφωση και κλήση για να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τον σκοπό της μισθώσεώς του ήτοι διαμόρφωση χώρου στάθμευσης οχημάτων και την διαμόρφωση χώρου αναψυχής (πάρκο, δεντροφύτευση, παιδική χαρά).

Η μίσθωση του ακινήτου κρίνεται επιβεβλημένη, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση διότι α) Εντός οικισμού δεν υπάρχει χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται υπερβολικά η κυκλοφορία λόγω της στάσης και της στάθμευσης οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους, β) Λόγω της έλλειψης ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων αναψυχής και γ) Λόγω της έλλειψης κατάλληλου Δημοτικού ακινήτου για την εξυπηρέτηση της παραπάνω ανάγκης.
Το ανώτατο όριο του μισθώματος θα καθοριστεί για τα ακίνητα που θα κριθούν κατάλληλα από την αρμόδια επιτροπή.

Η μίσθωση θα είναι διάρκειας δώδεκα (12) ετών, με σταθερό μίσθωμα για τα πρώτα τέσσερα (4) χρόνια και με ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή για τα υπόλοιπα και θα αρχίσει από την υπογραφή του συμφωνητικού.
Ο Δήμος θα μπορεί να εγκαταλείψει το μίσθιο πριν λήξει η μίσθωση εφόσον θα μπορεί να καλύψει σε δικό του ακίνητο την ανάγκη που εκπληρώνει το μίσθιο, ή σε περίπτωση που δεν του είναι πλέον απαραίτητο για την παραπάνω χρήση.
Η πληρωμή των ενοικίων θα γίνεται ανά τρίμηνο και συγκεκριμένα στο τέλος κάθε τριμήνου από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου με έκδοση, στο όνομα του ιδιοκτήτη του ακινήτου, του σχετικού χρηματικού εντάλματος. Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου καθώς και σε κάθε πρόσφορο μέσω (καφενεία, καταστήματα, κλπ) του οικισμού Κολυβά καθώς και άλλες περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι ενδιαφερόμενοι, που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων καταλλήλων για τον ανωτέρω σκοπό να υποβάλλουν στο Δήμο μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών, δηλαδή μέχρι την 27 / 03 / 2023 έγγραφες προσφορές ενδιαφέροντος στο πρωτόκολλο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δημαρχείου Πλ. Μιχ. Κατσαμάνη-Γάζι ) και θα απευθύνονται στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ