17 μήνες μετά τον σεισμό, πολλά προβλήματα περιμένουν τη λύση τους

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα".

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», 17 μήνες μετά από τον σεισμό που έπληξε πολλές περιοχές του Ηρακλείου.

Η Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα στο Αρκαλοχώρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα, ο Σύλλογος "αγωνίζεται 17 μήνες με σύνεση και διπλωματία προκειμένου να επιλυθούν τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.
Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι παρά τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουμε και έχοντας εξαντλήσει όλους τους συναινετικούς τρόπους τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Δυστυχώς είναι κοινώς αποδεκτό πως όχι μόνο δεν επιλύονται τα προβλήματα αλλά συνεχώς δημιουργούνται και νέα όπως οι δεσμεύσεις λογαριασμών στα χρήματα της αρωγής, οι κατασχέσεις, η λήξη σύμβασης των υπαλλήλων ΔΑΕΦΚ και η υποστελέχωση της υπηρεσίας, η πενιχρή αναπροσαρμογή του τιμολογίου εργασιών, η αργή πρόοδος των κατεδαφίσεων, η υποσχόμενη απλοποίηση των διαδικασιών που καθυστερεί, η κωλυσιεργεία της πολιτείας για την απαλλαγή-επιστροφή του ΦΠΑ εργασιών για τα σεισμόπληκτα κτίρια, η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδιασμού για την πληγείσα περιοχή, η συνεχιζόμενη χρέωση των δημοτικών τελών και πολλά άλλα.
Σας καλούμε λοιπόν σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Κυριακή 12-03-2023 και 17.30  στο Αρκαλοχώρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου,
προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας καθώς και την μορφή των διεκδικήσεων μας για τα ζητήματα που μας απασχολούν και παραμένουν άλυτα 17 μήνες μετά το σεισμό.
Ταυτόχρονα θα υπάρξει ολιγόλεπτη ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Συλλόγου μας.
Η παρουσία και η άποψή σας επί των παραπάνω θεμάτων κρίνεται απολύτως απαραίτητη και σημαντική."

cretalive.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ