Αυτό είναι το νέο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης

Πότε παραδίδεται προς χρήση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του νέου κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης, στην περιοχή του Λάκκου, στο Ηράκλειο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023 με αρχές του 2024.

Πρόκειται για οικόπεδο, που ανήκε στην Περιφέρεια, έκτασης 2.800 τ.μ. (πρώην Υγειονομικό συν το πάρκο που βρίσκονταν παραπλεύρως). Επίσης αγοράστηκε από ιδιώτη όμορο οικόπεδο εμβαδού 172 τ.μ. Συνεπώς η συνολική έκταση του οικοπέδου υπολογίζεται στα 3 στρέμματα περίπου.

Ήδη στο κυρίως κτήριο έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του και έχει ξεκινήσει η κατασκευή των δαπέδων. Το τμήμα του οικοπέδου, που αγοράστηκε εκ των υστέρων, βρίσκεται στη φάση της θεμελίωσης.

Η ανάπτυξη του κτηρίου αποτελείται από έξι επίπεδα (υπόγειο β, υπόγειο α, ισόγειο , α' όροφος, β' όροφος και γ' όροφος). Στο ισόγειο του κτηρίου χωροθετούνται διευθυντικά γραφεία, χώρος υποδοχής /γραμματείας /αναμονής καθώς και η μεγάλη αίθουσα  του Περιφερειακού Συμβουλίου και μια δεύτερη είσοδος-μικρό lobby. 

Επίσης, η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα χρησιμοποιείται και για σεμινάρια ή/και διαλέξεις με τους χώρους κίνησης και αναμονής να έχουν το "ρόλο" του φουαγιέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φουαγιέ συμπεριλαμβάνονται προθήκες έκθεσης της τοπικής ιστορίας Ιατρικής (έκθεση ιστορικών ιατρικών εργαλείων κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες το κτήριο θα διαθέτει 21 θέσεις στάθμευσης στα υπόγεια και περίπου 25 θέσεις πάρκινγκ σε εξωτερικούς χώρους.

κτηριο περιφερειας

Η πρόσβαση των πεζών στο κτήριο γίνεται μέσω τεσσάρων εισόδων στις δύο στάθμες του ισογείου και μέσω δύο εισόδων στη στάθμη του α' ορόφου. Η μία είσοδος βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του κτηρίου και η δεύτερη στη νότια πλευρά, μέσω ευθύγραμμης οριζόντιας μεταλλικής πεζογέφυρας στη συμβολή της οδού Αποστόλου Παύλου και οδού Σπιναλόγκας.

Στην βόρεια πλευρά του ισογείου βρίσκεται η είσοδος/ έξοδος των οχημάτων μέσω ράμπας, στο α' υπόγειο, ενώ η κίνηση των οχημάτων μεταξύ α' και β΄ υπογείου προβλέπεται με ανελκυστήρα.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης είναι αρμόδιος να αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω ποιες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα μεταφερθούν στο νέο κτήριο, στο Λάκκο.

cretalive.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ