Βουλή: Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τα Τέμπη με πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Petite Perle 300×250

Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προγραμματίζει η Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά και για την κατάσταση που παρέλαβε ο ίδιος τους ελληνικούς σιδηρόδρομους και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση προγραμματίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Καραμανλής με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Ο πρώην υπουργός ανέφερε στον κ. Τασούλα πως είναι στην διάθεση του κοινοβουλίου προκειμένου να παράσχει ενημέρωση και να συνδράμει στην έρευνα για τα αίτια τις τραγωδίας και τις χρόνιες παθογένειες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προκρίθηκε χωριστή συνεδρίαση και όχι η τοποθέτηση του κ. Καραμανλή στην συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Μαρτίου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου όπου θα τοποθετηθεί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για το δυστύχημα και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την αναμόρφωση του πλαισίου ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Λίγη ώρα μετά το τηλεφώνημα Καραμανλής – Τασούλη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε στην Επιτροπή που θα συνεδριάση τη Δευτέρα εκτός από τον πρώην υπουργό Μεταφορών να προσέλθουν και οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης καθώς και ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το protothema.gr είχε ενημερώσει από νωρίς για τη διάθεση του βουλευτή Σερρών της ΝΔ να δώσει απαντήσεις. Ο κ. Καραμανλής ήταν ανοιχτός να υποστεί «τη βάσανο» των ερωτήσεων στη σκιά της τραγωδίας μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Ξεκάθαρη ήταν και η απόφασή του ώστε η πρώτη του παρέμβαση να είναι σε θεσμικό πλαίσιο και όχι μέσω μιας εμφάνισης σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.

Ως προς το αν ο πρώην υπουργός θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στις προθέσεις του να κριθεί από τους πολίτες, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από ανθρώπους που συνομιλούν μαζί του, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών φέρεται να είναι της άποψης ότι πρέπει να κριθεί πολιτικά από τους πολίτες, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να «διαγράψει» το έργο του στο υπουργείο Υποδομών, εξ ου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν φέρεται να έχει αλλάξει άποψη για το ζήτημα. Ο δρόμος ως τις κάλπες που φαίνεται πως θα στηθούν στις 21 Μαϊου, πάντως, είναι ακόμα μακρύς.

cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ