Κορωνοϊός: Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας Covid-19

Petite Perle 300×250

Την άρση όλων των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, έκανε δεκτή η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.  

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την Τρίτη (14/03/2023) δήλωσε:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η θετικότητα του κορονοϊού παρέμεινε στα ίδια επίπεδα την τελευταία εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πτωτική τάση καταγράφεται στις νέες εισαγωγές κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Σταθεροποίηση παρουσιάζεται και στα αστικά λύματα. Καθαρά αυξητική τάση καταγράφηκε μόνο σε δύο περιοχές (Ξάνθη, Λάρισα), οριακή σε άλλες δύο (Αττική, Αλεξανδρούπολη), ενώ πτωτική ήταν η θετικότητα σε Πάτρα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Χανιά.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ