ΔΕΥΑΜ: Απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο

Petite Perle 300×250

Σε νέες στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ της Κρήτης, με μοναδικό αίτημα την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό, που κατατίθεται σήμερα στη βουλή.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που είχε εξαγγελθεί από την Ομοσπονδία ΠΟΕ – ΔΕΥΑ, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΑΥ Μαλεβιζίου, σήμερα πραγματοποίησαν απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Μαλεβιζίου, στο Γάζι.

Τις κινητοποιήσεις που έγιναν στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,  στήριξε  το ΕΚΗ.

Η  Ομοσπονδία ΠΟΕ – ΔΕΥΑ και  τα σωματεία  ζητούν  να αποσυρθεί το κατάπτυστο, όπως χαρακτηρίζεται, νομοσχέδιο που καταθέτει το Υπουργείο για τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ η οποία ιδιωτικοποιεί τα νερά.

"Το νερό είναι βασικό αγαθό, δεν είναι αγαθό πολυτελείας, και η ιδιωτικοποίησή του θα φέρει οδυνηρές συνέπειες για τους δημότες. Το έχουμε ήδη ζήσει και το έχουμε δει στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Απαίτησή μας είναι να διαφυλαχτεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του νερού και θα αγωνιστούμε για αυτό".

Ο εκπρόσωπος  των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, Μαρίνος Μαρίνος  μέσω της Φωνής του Μαλεβιζίου,  ευχαρίστησε,   τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, Τάσο Λιαδάκη, για την παρουσία του στην πλατεία του Γαζίου και την στήριξη του,  όπως και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, Γιάννη  Βάμουκα   για την στήριξη του, που όμως για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, όπως επίσης τον Δήμαρχο και όλους τους αντιδήμαρχους που στηρίζουν τον αγώνα τους.

Τέλος, ευχαρίστησαν  για την ευγενική χορηγία την εταιρία Ι.Κουρλετάκης και ειδικά τον κ. Στέφανο Βλασιάδη  που συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να φτιαχτούν για όλους τους εργαζομένους της ΔΕΑΥΜ,  μπλουζάκια με το λογότυπο "όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού" καθώς είναι μια από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που συμφωνούν και υποστηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ