Μαντλίν ΜακΚάν: Εταιρεία από την Ελβετία φέρνει νέα στοιχεία για την εξαφάνιση

Οι ειδικοί της εταιρείας Ava-X ξεκαθαρίζουν τα πράγματα αναφορικά με την νεαρή που ισχυρίζεται πως είναι η Μαντλίν.

Τέλος στα σενάρια πως η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ από την Πολωνία είναι η Μαντλίν ΜακΚάν έρχονται να δώσουν ειδικοί ελβετικής εταιρείας που συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες των δύο κοριτσιών.

«Eίναι πρακτικά αδύνατο για την νεαρή από την Πολωνία να είναι η Μαντλίν» δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας μιλώντας στην εφημερίδα Blick.

Οι ειδικοί προχώρησαν στη σύγκριση των φωτογραφιών των δύο κοριτσιών αμέσως μόλις η 21 Πολωνή υποστήριξε πως είναι η Μαντλίν της οποίας η εξαφάνιση δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί.

Όπως εξήγησε ο συνιδρυτής της εταιρείας, όταν οι ειδικοί της Ava-X συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της 21χρονης Πολωνής με αυτές της ενήλικης ζωής της τότε υπήρξε ταύτιση. Αντίθετα αυτό δεν συνέβη όταν συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της Μαντλίν με τις ενήλικες φωτογραφίες της 21χρονης.

«Στην πρώτη περίπτωση είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο όταν κάναμε το ίδιο με τις φωτογραφίες της Μαντλίν δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση» εξήγησε.

Η τεχνική που εφάρμοσε της εταιρείας είναι να «σπάει» τη φωτογραφία ενός ατόμου σε μικρα τμήματα και να ελέγχει αν αυτά ταυτοποιούνται με άλλες φωτογραφίες σε βάσεις δεδομένων.

Η 21χρονη από την Πολωνία έχει υποστηρίξει ότι άκουσε από τη γιαγιά της για πρώη φορά ότι ήταν το αγνοούμενο κορίτσι από τη Βρετανία και έκτοτε έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να το αποδείξει, ανάμεσα στις οποίες και τεστ DNA.

«Έχω τα ίδια μάτια, το ίδιο σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, έχω το ίδιο κενό στα δόντια με την Μαντλίν» έχει γράψει σε μια από τις αναρτήσεις που έχει κάνει στο Instagram για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς της.

Όσο περνούν οι μέρες και οι έρευνες συνεχίζονται αποδεικνύεται πως η 21χρονη είναι μυθομανής.

Εκείνη για να πείσει την κοινή γνώμη να την δει με άλλο μάτι και ενδεχομένως με περισσότερη συμπάθεια λέει πως ακόμα η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οι έρευνες συνεχίζονται.

«Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την αναζήτηση της Τζούλια, παρακαλούμε να καταλάβετε ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας έρευνας. Πρόκειται για μια ευάλωτη γυναίκα που αναζητά απαντήσεις σχετικά με την ταυτότητα και τη ζωή της. Ανεξάρτητα από τις απόψεις σας, είναι ένα ανθρώπινο ον που αξίζει σεβασμό.

»Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα σε λίγες εβδομάδες, μπορείτε να μάθετε περισσότερα, αλλά τώρα, σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή αυτής της γυναίκας. Δεν υπάρχει λόγος να εκτοξεύετε μίσος, κριτική και κυρίως απειλές προς ένα άτομο που έχει ανάγκη. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει», αναφέρει σε ανάρτησή της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ