Το Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου θα αποφασίσει για την εκμίσθωση ακινήτων στο Σκαφιδαρά στον ΟΦΗ

Petite Perle 300×250

Αποφασίστηκε το θέμα, που είναι μείζονος σημασίας, καθώς αφορά στη δημοτική περιουσία, να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Να συζητηθεί κατευθείαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, το σοβαρό θέμα της αξιοποίησης της έκτασης – φιλέτο στον Σκαφιδαρά, αποφάσισε η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Αντιδήμαρχος, Μαρία Καναβάκη, καθώς αφορά στη δημοτική περιουσία και κάθε κίνηση γύρω από αυτό το ζήτημα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Σήμερα, η Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου επρόκειτο να εισηγηθεί την επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΒΑΚ στον Σκαφιδαρά, μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η Διοίκηση του ΟΦΗ, δίνοντας "ζωή" σε μία μεγάλη έκταση που κατά το παρελθόν είχε απαξιωθεί.

Ο λόγος την αξιοποίηση τριών ακινήτων του Δήμου στον Σκαφιδαρά, έκταση που ανήκε παλαιότερα στο Πανάνειο Δημοτικό Νοσοκομείο και είχε σε μεγάλο βαθμό υποβαθμιστεί με τη λειτουργία της χωματερής.

sxedia

Της διαδικασίας της εκμίσθωσης, το επόμενο διάστημα, θα ηγηθεί τριμελής επιτροπή που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, εφόσον το Σώμα αποφανθεί υπέρ της συμφωνίας.

Το ένα από τα τρία ακίνητα – φιλέτα είναι έκτασης 70 στρεμμάτων, βρίσκεται στη θέση Λαχαραγιάς, πλησίον του Βαρδινογιάννειου.

poleodo

Επίσης στον "αέρα" θα βγει και η έκταση της πρώην χωματερής, ενώ υπάρχει και μια έκταση των 50 στρεμμάτων, από τα οποία τα μισά έχουν ήδη διατεθεί στον Δήμο Μαλεβιζίου για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και το υπόλοιπο τμήμα αναμένεται να μισθωθεί.

sxedia

Το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ