Ελ. Βενιζέλου: Η δεύτερη μεγάλη χρηματοδότηση

Petite Perle 300×250

Από το "Αντ. Τρίτσης" το ποσό των 3,5 εκ € για το τμήμα μέσα στο Γάζι

Μετά τα 6.000.000 από το Ταμείο Ανάκαμψης για το πρώτο τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα εντάσσεται και η "μικρή" Ελευθερίου Βενιζέλου, από την οδό Μακεδονίας μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η χρηματοδότηση συνολικά είναι ύψους 3.552.482 ευρώ.
Η χρηματοδότηση αυτή, για τον δήμο Μαλεβιζίου, εντάσσεται στο συνολικό ύψος της χρηματοδότησης των εντασσόμενων έργων της χώρας στο "Αντώνης Τρίτσης" που είναι ύψους 162,6 εκατ. ευρώ και αφορά συνολικά 89 έργα, που ανακοινώθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Οι προτάσεις των δήμων, είχαν κατατεθεί μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, που συνολικά στην πρόσκληση Ατ06 «Αστική Αναζωογόνηση» για «Δράσεις Αστικής Αναζωογόνησης εντάσσει έργα ύψους, 22,5 εκ €, που αφορούν σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ολιστικών αστικών αναπλάσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για παρεμβάσεις στα γεωγραφικά όρια των Δήμων Μαλεβιζίου (Π.Ε. Ηρακλείου), Αρχανών – Αστερουσίων, (Π.Ε. Ηρακλείου), Ανωγείων (Π.Ε. Ρεθύμνης), Αποκορώνου (Π.Ε. Χανίων), Πλατανιά (Π.Ε. Χανίων) και Φαιστού (Π.Ε. Ηρακλείου).

Τι περιλαμβάνει η χρηματοδότηση

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 17/3 με ΑΔΑ:ΩΝΗΗ46ΜΤΛ6-41Ξ για τη «μικρή» Ελευθερίου Βενιζέλου η χρηματοδότηση έχει ως εξής:

«Ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου – Β' φάση, από οδό Μακεδονίας έως εκκλησία Αγίου Νικολάου, Γάζι» (3.492.480,56 €)

-Συνοδό Υποέργο 1 (οριζόντια δράση): «Υπογειοποίηση δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (από οδό Μακεδονίας έως εκκλησία Αγίου Νικολάου), Γάζι» (50.000,00 €)

-Συνοδό Υποέργο 2 (οριζόντια δράση): «Δαπάνες αρχαιολογικής επίβλεψης» για τις ανάγκες του έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Β ΦΑΣΗ, ΑΠΟ ΟΔΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΑΖΙ (10.000,00 €).

Ο Δικαιούχος υποχρεούται, εντός εξαμήνου από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, να δημοπρατήσει επακριβώς το φυσικό αντικείμενο που αξιολογήθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ αυτών των δυο χρηματοδοτήσεων είναι και η δωρεά ύψους 900.000 ευρώ από τον ΑΔΜΗΕ, που αφορά στην υλοποίηση του κόμβου στη διασταύρωση με τις οδούς Ελ Γκρέκο και Θριάμβου (Τμήμα Ανόδου). Σε αυτό το τμήμα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες.

Πρώτη δημοσίευση στις 23 Μαρτίου 2023 στην εφημερίδα Φωνή του Μαλεβιζίου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ