Κ. Σκρέκας: Στις 09:30 οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις Απριλίου στο ηλεκτρικό ρεύμα

Petite Perle 300×250

Σήμερα Παρασκευή 24/3 στις 09:30 ανακοινώνονται οι κρατικές επιδοτήσεις επί της κατανάλωσης ρεύματος από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της επιδότησης αναμένεται να είναι κοντά στα 0,02 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Χαμηλότερο σε σχέση με τον Μάρτιο (0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα) αφού οι πάροχοι προχώρησαν σε μεγάλες μειώσεις των τιμολογίων τους που κυμάνθηκαν από 15% έως 43%.

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, τότε το  εύρος των τελικών τιμών ρεύματος για τις καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες τον μήνα θα επιστρέψουν σε επίπεδα προς της ενεργειακής κρίσης και προ του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεν αποκλείεται λοιπόν, οι οικιακοί καταναλωτές, ανάλογα με τον πάροχο που έχουν επιλέξει για την ηλεκτροδότηση τους να αντικρίσουν εύρος τιμών από 0,08 έως 0,17 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μόλις προχθές Τετάρτη 22 Μαρτίου είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μη δοθεί επιδότηση στους λογαριασμούς του Απριλίου.

Όπως είχε πει οι τιμές των παρόχων κινούνται κάτω από τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση. Δηλαδή η μέση τιμή της κιλοβατώρας να είναι στα 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ωστόσο, ο κ. Σκρέκας προχώρησε τελικά στην απόφαση να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί των νοικοκυριών και τον Απρίλιο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ