ΣΥΡΙΖΑ: Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης

Petite Perle 300×250

Να δοθεί άμεσα πολιτική λύση για να μην καταρρεύσουν κρίσιμοι τομείς λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης

Στα Δικαστήρια Ηρακλείου, στο πλευρό εκατοντάδων συμβασιούχων εργαζομένων Δήμων του νομού Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης, βρέθηκαν για μια ακόμη φορά ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Πρόκειται για μια ακόμη δικαστική μάχη των συμβασιούχων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Αυτοδιοίκησης σε διάφορους τομείς (καθαριότητα, πράσινο, τεχνικά έργα, Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, οικονομικές υπηρεσίες, κ.α.) και αγωνίζονται για το αυτονόητο: Την μονιμοποίησή τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Αυτοδιοίκησης γι' αυτό και απαιτείται πολιτική λύση σε κεντρικό επίπεδο. Λύση που, όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι διατεθειμένη να δώσει με αποτέλεσμα να καθυστερεί σκόπιμα και να διατηρεί σε καθεστώς ομηρείας χιλιάδες συμβασιούχους σε όλη τη χώρα. Επεσήμαναν επίσης ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει καταθέσει σχετική πρόταση για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων μέσω σχετικής προκήρυξης. Τόνισαν τέλος ότι η ενδεχόμενη απομάκρυνση των συγκεκριμένων εργαζομένων από την εργασία τους, θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση, επί της ουσίας, πολλών κρίσιμων υπηρεσιών και σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για το σύνολο της κοινωνίας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ