Επιχειρήσεις, φιλικές προς το περιβάλλον

Petite Perle 300×250

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας, περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον; Βέβαια, για τις μικρές ειδικά επιχειρήσεις, κάθε αλλαγή που κοστίζει είναι δύσκολη.  Έτσι, είναι σχεδόν απίθανο αυτές οι επιχειρήσεις να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Και παρότι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ.

Μας απειλεί άμεσα και δεν περιμένει να εξασφαλίσουμε οικονομικούς πόρους για να κάνουμε τεράστιες αλλαγές.

Μπορούμε όμως, να κάνουμε κάποια πράγματα που είτε έχουν πολύ χαμηλό κόστος, είτε δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα, είτε ακόμα εξασφαλίζουν μείωση των εξόδων μας. Κι όμως, μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μειώνοντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα, όχι μόνο δίνουμε παράταση ζωής στον πλανήτη μας, αλλά μειώνουμε και τα έξοδα της επιχείρησής μας.

epixeiriseis-filikes-pros-to-perivallon

Φωτισμός

Αλλάξτε τις παλιές σας λάμπες με νέες, φωτισμού led. Κι αν αυτή η κίνηση σας φαίνεται κάπως ακριβή, σκεφτείτε ότι, για κάθε λάμπα led εξοικονομείτε 10€ τον χρόνο. Τώρα, μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς σας για να δείτε πόσα χρήματα εξασφαλίζετε μείον στον λογαριασμό του ρεύματος, ετησίως.
Κι επειδή, οι Έλληνες έχουμε τη χαρά να ζούμε σε μια πολύ φωτεινή χώρα, σκεφτείτε πριν ανάψετε τα φώτα. Συνήθως, το πάτημα του διακόπτη είναι θέμα συνήθειας. Αν η επιχείρησή σας διαθέτει αρκετά παράθυρα, πόρτες ή/και τζαμαρίες, σιγουρευτείτε πως όντως χρειάζεται να έχετε αναμμένα τα φώτα σας από τις 8 το πρωί.

Θέρμανση-Ψύξη

Συμβουλευτείτε τον ειδικό που έκανε την εγκατάσταση των καλοριφέρ και των κλιματιστικών σας για το ποιες είναι οι πιο αποδοτικές θερμοκρασίες. Έτσι, το εργασιακό σας περιβάλλον θα είναι ευχάριστο και ταυτόχρονα δεν θα καταναλώνει ενέργεια άσκοπα. Είστε σίγουροι πως για να ζεσταθείτε πρέπει να έχετε τα καλοριφέρ στους 30 βαθμούς ή πως για να μην ιδρώνετε πρέπει να βάζετε τα κλιματιστικά στους 19;

Υπολογιστές

Κάθε επιχείρηση έχει ανάγκη έναν ή και περισσότερους υπολογιστές, σταθερούς ή laptop, ανάλογα με τις ανάγκες και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Χρειάζεται όμως τελικά, να ξοδέψετε μια περιουσία αγοράζοντας καινούργια μηχανήματα, ενώ μπορείτε να αξιοποιήσετε την αγορά των refurbished; Μεταχειρισμένοι υπολογιστές, σε άριστη κατάσταση, ιδανικοί για επιχειρήσεις, καθώς και για τη μείωση του ενεργειακού σας αποτυπώματος. ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ!

Αντικατάσταση του κλασικού marketing με ψηφιακό

upgrade-epixeiriseis-filikes-pros-to-perivallon

Αυτό, είναι κάτι που κάνουν πια όλες οι επιχειρήσεις. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη του internet και των social media; Ήρθε λοιπόν η ώρα να σταματήσετε να μοιράζετε φυλλάδια για τις εκπτώσεις και τις υπηρεσίες σας. Διαφημιστείτε μέσω internet, δείξτε στους πελάτες σας ποιοι είστε μέσα από τα social media. Οι ψηφιακές πλατφόρμες όχι μόνο σας φέρνουν νέους πελάτες, μα και χτίζουν το band σας ώστε να γίνεται γνωστοί ή περισσότερο γνωστοί και να διευρύνετε το πελατολόγιό σας. Κι αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, εμείς είμαστε εδώ για εσάς.

Εκτυπώσεις

Οι επιχειρήσεις, συνήθως σπαταλούν υπερβολικό χαρτί. Σκεφτείτε να μειώνατε τις εκτυπώσεις σας στις απολύτως απαραίτητες. Κι όχι μόνο αυτό. Σκεφτείτε να ενημερώσετε γι' αυτή σας την ενέργεια συνεργάτες και πελάτες. Ζητήστε τους όχι μόνο να σας στέλνουν ό,τι μπορούν σε ηλεκτρονική μορφή, μα ενθαρρύνετέ τους να κάνουν το ίδιο κι εκείνοι.
Επίσης, ό,τι χαρτιά δεν χρειάζεστε, φροντίστε να τα ανακυκλώνετε.

Ανακύκλωση

Φροντίστε ώστε τα απορρίμματα της επιχείρησής σας που μπορούν να ανακυκλωθούν, να μην καταλήγουν στα σκουπίδια των πράσινων κάδων. Μπορείτε να έχετε έναν ξεχωριστό κάδο για την ανακύκλωση και να καθιερώσετε το άδειασμά του μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Λιγότερο πλαστικό

Τρεις πολύ εύκολοι τρόποι για να μειώσετε τις πλαστικές συσκευασίες σχετίζονται με το νερό, τα ποτήρια και τη γραφική ύλη. Πώς θα σας φαινόταν, μια επένδυση σε ένα φίλτρο νερού; Αυτό σημαίνει, λιγότερα πλαστικά μπουκάλια. Λιγότερο πλαστικό που καταλήγει στις θάλασσες, στα ψάρια, στα στομάχια μας. Και λιγότερο πλαστικό ισοδυναμεί πάντα με λιγότερα έξοδα.
Ενθαρρύνετε τους εργαζομένους σας -κι εσάς τους ίδιους φυσικά- να έχουν τα δικά τους ποτήρια στη δουλειά κι έτσι δεν θα πετάτε καθημερινά πλαστικά και χάρτινα ποτηράκια.
Μπορείτε επίσης, να επενδύσετε σε μία άλλου είδους γραφική ύλη. Στυλό που παίρνουν ανταλλακτικά κι έτσι δεν χρειάζεται να τα αγοράζετε κάθε φορά με το πλαστικό τους κι ακόμα μολύβια, που όταν καταναλωθούν, αντί να τα πετάξετε στα σκουπίδια, μπορείτε να τα φυτέψετε.

Αντικατάσταση των πολύ παλιών μηχανημάτων σας και μείωση ενέργειας

Μήπως, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα πολύ παλιά σας μηχανήματα, που καταναλώνουν άσκοπα υπερβολική ενέργεια; Δείτε αν κάποιος τεχνικός χρειάζεται τα ανταλλακτικά, αλλιώς πετάξτε ό,τι δεν χρειάζεστε στους ειδικούς κάδους συσκευών. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να κρατήσετε κάποια κουτιά και να τα κάνετε γλάστρες.

Για ακόμα περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας, βάλτε τις οθόνες σας σε αναμονή έπειτα από κάποια ώρα μη χρήσης. Μπορείτε ακόμα, να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας να μπαίνει όλος σε αδράνεια.
Μπορείτε επίσης, να συνδέσετε όλα τα μηχανήματά σας σε ένα πολύπριζο ασφαλείας. Φυσικά, όταν φεύγετε από την επιχείρησή σας, θα πρέπει να κλείνετε το πολύπριζο. Έτσι, θα εκμηδενίσετε την κατανάλωση και θα προστατεύσετε τα μηχανήματά σας από απότομες αλλαγές ή/και διακοπές ρεύματος.

Μείωση σκουπιδιών

Εδώ, έχουμε μάλλον ένα μεγαλύτερο challenge από όλα τα προηγούμενα. Κάντε το όλοι μαζί και θα δείτε πόσο αξίζει η προσπάθεια. Μείωση των σκουπιδιών λοιπόν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ταπεράκια με φαγητό από το σπίτι. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα δικά σας ανοξείδωτα καλαμάκια για τον καφέ. Μπορείτε απλά, να μειώσετε τις άκυρες εκτυπώσεις. Και φυσικά, να χρησιμοποιείτε πανάκια πολλαπλών χρήσεων για το καθάρισμα.
Έτσι, όχι μόνο θα παράγετε λιγότερα σκουπίδια, μα και θα αδειάζετε τον κάδο απορριμμάτων σας λιγότερες φορές μέσα στη βδομάδα.

Λουλούδια

Σίγουρα ξέρετε ότι τα λουλούδια καθαρίζουν το χώρο. Είναι επίσης αναζωογονητικά για το περιβάλλον γενικά και θα είναι πιο εύκολο να φυτεύετε τα μολύβια που αντικαταστήσατε πιο πριν. Οι πήλινες γλάστρες είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από τις πλαστικές. Και φυσικά, τα λουλούδια, κάνουν πάντα το περιβάλλον μας ομορφότερο.

Ας προσπαθήσουμε να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που εμείς βρήκαμε.

Up–grade.com.gr

ΠΩΛΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/Υ, Γάζι

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ