Έγκριση επιχορήγησης, ύψους 60.000€, προς τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για την εκπόνηση των προκαταρκτικών μελετών στο πλαίσιο του Προγραμματικού Σχεδιασμού του λιμένα Άρβης

Petite Perle 300×250

Για μια νέα οικονομική ενίσχυση προς τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η. Α.Ε.) για την εκπόνηση των προκαταρκτικών μελετών στο πλαίσιο του Προγραμματικού Σχεδιασμού (Master Plan) του λιμένα Άρβης έδωσε το πράσινο φως η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, συνολικού ύψους 60.000€. Εκκρεμεί η υλοποίηση της ανάθεσης από τον Ο.Λ.Η. Α.Ε..

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργικότητας και ναυτιλιακών κινδύνων. Αντικείμενα των μελετών είναι η τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής και η ανάλυση του βυθού, ο έλεγχος ασφαλείας τόσο του λιμένα όσο και των γειτνιαζόντων ακτών, καθώς και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εγκαταστάσεων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας:

«Με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, έχουμε αναπτύξει μια υγιή σχέση συνεργασίας. Η έγκριση της απόφασης από το Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται στην ίδια φιλοσοφία, με φόντο ένα καίριο εγχείρημα: την ποιοτική αναβάθμιση του λιμένα Άρβης.

Ευελπιστούμε η διαδικασία να προχωρήσει τάχιστα και να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα βήματα για την ενίσχυση του λιμένα, σε όλα τα επίπεδα, το συντομότερο δυνατόν».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ