Αγία Πελαγία: Νέα πυρκαγιά στο γήπεδο-χωματερή – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Τελευταία Ενημέρωση:

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο παλιό γήπεδο της Αγίας Πελαγίας σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ στον χώρο του γηπέδου που πλέον έχει μετατραπεί σε χωματερή.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς κάτοικοι είχαν ήδη «σκεπάσει» τα σκουπίδια που είχαν πιάσει φωτιά για σβήσουν τις φλόγες.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα οι φωτιές στο συγκεκριμένο σημείο είναι συχνές, καθώς τα μπάζα, τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά, που μεταφέρθηκαν στο σημείο μετά τη φονική πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου 2022 και ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί, συνθέτουν ένα άκρως επικίνδυνο σκηνικό.

Οι κάτοικοι που έχουν καταγγείλει πολλές φορές την κατάσταση που επικρατεί στο παλιό γήπεδο του οικισμού και έχουν ενημερώσει τον δήμο Μαλεβιζίου, σημειώνουν πως μέχρι σήμερα οι αρμόδιές υπηρεσίες δείχνουν αδιαφορία.

«Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Έχουμε μείνει στις υποσχέσεις. Εγκυμονεί κάθε μέρα ο κίνδυνος νέας πυρκαγιάς», δήλωσε  η Κατερίνα Κακλή, κάτοικος της περιοχής, σημειώνοντας πως ο χώρος συνορεύει με καλαμιώνες και ελαιόδεντρα και ο κίνδυνος να ξεφύγει μια ενδεχόμενη πυρκαγιά τους επόμενους μήνες είναι μεγάλος. Όπως υποστήριξε η ίδια μάλιστα η μετατροπή του γηπέδου σε χωματερή ξεκίνησε από τα έργα του αντιπλημμυρικού και του βιολογικού καθαρισμού, όταν χώματα μεταφέρθηκαν στο σημείο και έπειτα επιχειρηματίες της περιοχής επιδείνωσαν το πρόβλημα πετώντας και άλλα μπάζα και σκουπίδια.

«Το πρόβλημα είναι χρόνιο απλά τα τελευταία 6 χρόνια με την μεταφορά κάδων εδώ, μετά την δημιουργία του βιολογικού έχει επιδεινωθεί. Όχι μόνο ντόπιοι αλλά και ξένοι αφήνουν κάθε λογής σκουπίδια. Ακόμη και από την πλευρά του δήμου συνομολόγησαν ότι έφεραν φερτά υλικά και από το Παλαιόκαστρο, από την πλημμύρα», δήλωσε ο Βασίλης Αντιμισάρης, κάτοικος της περιοχής, το σπίτι του οποίου μάλιστα βρίσκεται σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο.

«Πρέπει να γίνει μια οργάνωση. Που εναποθέτουμε τι. Ειδικά τα οργανικά απόβλητα, το καλοκαίρι, τα «ζουμιά» φτάνουν μέχρι την εκκλησία που είναι στα 50 μέτρα από το σημείο», συνέχισε.

«Το πρόβλημα δεν προβληματίζει μόνο τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι αυτός ο χώρος, που είναι χώρος γηπέδου, ως τέτοιος πρέπει να αποδοθεί στην κοινότητα της Αγίας Πελαγίας», σημείωσε η κάτοικος Ευαγγελία Παπαδοπετράκη.

«Ντρεπόμαστε για την κατάσταση εδώ. Είναι 5 χρόνια εδώ τα σκουπίδια και ο δήμος δεν δίνει σημασία. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να λύσει το πρόβλημα», τόνισε ο Μανώλης Παπαδοπετράκης.

Πηγή: creta24.gr

Related Articles