Επανάληψη της εξέτασης του παιδιού, με καταγραφή, ζητάει η υπεράσπιση του 66χρονου λυράρη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Μαυροντυμένος και… καμουφλαρισμένος, στα Δικαστήρια, ο λυράρη

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για την απολογία του βρέθηκε, σήμερα, ο 66χρονος λυράρης, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του “Κολωνού” της Κρήτης, με θύμα ένα ανήλικο αγόρι. Με μαύρα ρούχα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ο 66χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται αναφορικά με τον 15χρονο, σήμερα, αγόρι.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

λυράρης απολογία βιασμός μαστροπεία ηράκλειο ανήλικο

Η υπόθεση ήρθε στο “φως” μετά από καταγγελία της οικογένειας 16χρονου ο οποίος όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, δεχόταν απειλές από τον 66χρονο προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβαινε μεταξύ τους.

Ο βασικός κατηγορούμενος την περασμένη Τρίτη οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα και στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή. 

Ο ίδιος ο 66χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος του ανήλικου αγοριού, κάνοντας λόγο για πλεκτάνη. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου Διονύσης Βέρρας έχει υποβληθεί αίτημα επανεξέτασης του παιδιού παρουσία παιδοψυχολόγου, με οπτικοακουστική καταγραφή (όπως γίνεται στην Αμερική και όπως προβλέπεται πλέον και στη χώρα μας). Όμως επειδή υπάρχει έλλειψη υποδομής, έχει υπάρξει και βούλευμα που ορίζει ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των καταθέσεων που λαμβάνονται χωρίς καταγραφή από κάμερα.

Αιτία του αιτήματος, πάντως, φέρεται να είναι κάποιες διαφοροποιήσεις που η πλευρά της υπεράσπισης εντοπίζει ανάμεσα στα λεγόμενα του παιδιού προς τη μητέρα, όταν εκείνη είδε τις φωτογραφίες στο κινητό του, σε σχέση με όσα το παιδί είπε ακολούθως στον παιδοψυχολόγο και την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: cretalive.gr

Related Articles